L’ESQUELET (AGULLES-MONTSERRAT)

“Via Torras Homet” (70 M, IV+)

L'Esquelet és una de les molts monòlits que poblen la zona d'Agulles, amb un topònim prou curiós, on jo no li acabo de veure cap semblança amb el seu nom. (Graciés a l'amic Joan, acabo de sapigue el perquè d'aquest topònim...si mireu els comentaris sabreu la resposta). Aquesta roca resta ubicada per sobre l'avenc dels Pouetons d'Agulles i darrera d'ella i tenim les esveltes agulles de Les Bessones.
La via "Torras Homet" és un traçat en ramonage que transcorre per dins d'una estreta xemeneia que a mida que es progressa es va eixamplant. La via és de dificultat baixa, però el seu escàs equipament fa que sigui un traçat esposat on caldrà anar en comte.


Detall de la via

La primera ascensió en solitari, a va dur a terme en JM Torras Homet al Maig del 1952

Detall més proper de la xemeneia

El primer llarg (III),es ple d'arbustos que ens serviran per posar alguna baga. A la imatge veiem la sortida del segon llarg (IV+). L'estretor de la xemeneia fa difícil trobar la postura adequada per progressar, aquí i trobem un sol parbolt

Reunió intermitja sobre d'un bloc encastat

Sortida del segon llarg, on la xemeneia ja es mostra més ampla. La sortida del ramonage es el pas més complicat (IV+), trobarem 2 parabolts fins el cim

La reunió es pot evitar i fer un sol llarg

L'ultima reunió es fa des d'una alzina que mal viu dalt del cim, al fons el refugi Vicenç Barbe

Cim de l'Esquelet, amb les Bessones de fons. Baixant uns metres per la cara nord,trobarem la instal·lació del ràpel (15 metres)