PIC DELS BACIVERS DELS PRATS (2.745 METRES).

Descripció de la ruta: Bonica i fàcil ascensió al Pic dels Bacivers dels Prats, amb unes bones vistes durant quasi tot el recorregut. Excursió circular sense cap dificultat tècnica que ens portarà a diferents cims d'aquesta contrada sempre vigilats pel Bastiments el cim més alt d'aquesta zona. A mitja excursió passarem per l'estany de Bacivers. En total caminarem uns 11 quilòmetres, amb uns 900 metres de desnivell.
Aproximació amb cotxe: sortirem de Manresa per la C-25. Passarem Vic, ara seguint per la C-17 fins arribar a Ripoll. Aquí prenem l'N-260, passem Sant Joan de les Abadesses i enllacem amb la C-38 fins arribar a Camprodon. Per l'esquerra seguim la carretera GIV-5264, passem el poblet de Setcases, i per un últim tram amb forces corbes arribem a l'estació d'esquí de Vallter 2000, on trobem un ampli aparcament. En total hi tenim uns 127 quilòmetres i un parell d'hores de cotxe.

Iniciem l'excursió prenent el camí que surt de darrere del restaurant i que segueix el curs d'un torrent. Deixem una desviació a la dreta i continuem en direcció a la Portella de Mentet.
Arribats aquest punt ens trobem amb la fita fronterera 511.
Girem a l'esquerra, deixem la zona boscosa i continuem per prats herbats fent unes quantes giragonses que ens fan guanyar alçada ràpidament.
Aquest tram de pujada ens farà assolir el Pic de la Dona, amb bones vistes de la zona.
Ara descendim uns metres, i tronem a guanyar alçada fins al Pic de Bacivers.
Per un tram més planer passem els Plans de Baciver i els Plans d'Ombriaga, fins arribar a les Xemeneies de Bacivers, un canaló rocallós que podrem superar sense gaires dificultats.
Xemeneies de Bacivers.
A la sortida d'aquest punt assolirem el Puig d'Ombriaga, i a continuació baixarem uns metres fins al coll de la Geganta, on trobem una munió de camins. Deixem al davant el camí que puja al cim de Bastiments, a l'esquerra el camí que retorna a Vallter 2000, i que farem servir a la tornada, i continuem per la dreta entrant en el Circ de Bacivers. Planerament arribarem a l'arrodonit estany de Bacivers.
L'Estany dels Bacivers o de Morens, és un estany d'origen glacial del terme comunal de Fontpedrosa, a la comarca del Conflent.
Per la dreta de l'estany iniciem la pujada al cim de Bacivers dels Prats. Passem a tocar una cabana de pedra. Anem pujant per forta i pedregosa pujada amb bones vistes de l'estany.

Girem a l'esquerra per uns grans blocs de granit, i arribem al cim de Bacivers dels Prats a 2.745 d'alçada.
Seguim per la carena que uneix aquest cim amb el Bastiments fins al coll de Bacivers, aquí deixem el camí que puja al Bastiments i davallem per l'esquerra tornant a entrar al Circ de Bacivers.
Ara passarem a certa distància de l'estany fins a retornar al coll de la Geganta.
Des d'aquest coll comencem a baixar en direcció a l'estació d'esquí, tot passant la Font de la Perdiu, i una bassa d'aigua. Travessem els Plans de Morens, i poc després arribarem al punt final de la sortida.