EMBASSAMENT DE VALLMANYA.

Descripció de la ruta; ens aproparem a Sant Esteve de Palautordera, un municipi de la comarca del Vallès Oriental, per fer una volta circular d'uns 10 quilòmetres, amb un desnivell no gaire significatiu d'uns 200 metres. Durant el recorregut trobarem dos punts d'interès destacats; l'embassament de Vallmanya, i el Castell de Fluvià o Castell de Palau. 
Punt de sortida; des dels afores de Sant Esteve de Palautordera. A la zona del cementiri municipal trobarem lloc per aparcar.
Bassa d'aigua de can Barceló.
Ca l'Amat.
Centre d'ensinistrament de cal Cisteller Nou.

Embassament de Vallmanya.
La història de l'embassament de Vallmanya ve de molt lluny, concretament de l'any 1680 quan el batlle general d'aigües del Reial Patrimoni atorgà els títols de dret d'aigua als pagesos de Sant Esteve de Palautordera. En diferents èpoques hi hagueren  preses fetes amb pedra i terra, que les freqüents tempestes trencaven o destruïen. No va ser fins al 1926 que es va decidir fer una presa de ciment. L'actual, de 250.000 metres cúbics, es va construir el 1988.
El Castell de Fluvià o Castell de Palau, era una domus o casa forta aloera coneguda com a Casa de Palau de Sant Cebrià, o de Sant Corneli, documentada l'any 1154 quan era habitada per la família Palau. Al segle XVIII fou totalment transformada en una masia senyorial. Del primitiu castell només en resta la capella dedicada a Sant Cebrià que és d'estil llombard, amb planta de creu llatina d'una sola nau i absis trevolat. L'any 1966 va ser restaurada, i fou recuperada una torre. Actualment, funciona com a granja-escola i casa de turisme rural.

Can Vila.