CASCADES DE LA LARRI I DEL CINCA.

Descripció de la ruta; passejada de gran interès paisatgístic per la Vall de Pineta, amb un recorregut molt assequible d'una mica més de cinc quilòmetres, sense menysprear els més de 300 metres de desnivell que hi ha des de la vall fins al refugi de la Larri. La part més interessant del recorregut són las cascades de la Larri, amb l'opció d'arribar-nos a les cascades del Cinca, i allarga una mica més la caminada. A part d'aquests saltants d'aigua, podrem gaudir d'unes impressionants vistes de la zona, des de la vall de Pineta, una de les quatre valls que integren el parc nacional d'Ordesa i Mont Perdut. La vall de Pineta veu néixer al riu Cinca, i forma un dels cursos fluvials més espectaculars del Pirineu aragonès. El seu paisatge és un compendi entre l'herba verda, les aigües de desglaç, les pedres nues i les neus eternes.

Punt de sortida; des de la vall de Pineta, on si arriba des de la localitat d'Aínsa (carretera A-138), direcció França fins arribar al poble de Bielsa, on prenem la carretera HU-V 6402, que ens portarà fins al parador nacional de Bielsa, on trobarem un ampli aparcament de pagament.

Des del costat mateix de l'Ermita de Pineta, podem recórrer la vall fins al fons i gaudir de la seva cascada. El camí de les cascades, es pren després d'haver recorregut un petit tram del camí de Marboré. Es tracta d'un camí pel bosc més vertical en continu ascens, però que ens ofereix espectaculars vistes de les cascades de la Larri, des dels diferents miradors habilitats al costat de la sendera. És un camí ben marcat, ja que es tracta del sender GR-11, passant per la fageda de la Selva de Pochas, per la qual cosa l'ombra està garantida.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/aparcamiento-praderas-de-pineta-cascadas-la-larri-refugio-la-larri-parador-de-bielsa-20101675

===============
===============
Cascada de la Larri.
===============
===============
===============
Vistes al Mont Perdut.
===============
===============
Pic de Pineta i pic de Garién.

================
Balco de Pineta, pics de Pineta, Garién i de la Capilla.
================
================
================
Cilindre de Marboré i cascades del Cinca.
Refugi de la Larri.
===============
Llanos de la Larri.