COGULLÓ D'ESTELA (1.835 metres).

Descripció de la ruta; recorregut circular que ens permetrà assolir el cim del Cogulló d'Estela, un 100 Cims de FEEC. Tot i que aquest cim serà el primer, al llarg de l'excursió pujarem uns altres quatre cims (Roca d'Auró, Torreta dels Enginyers, el Pedró i els Rasos de Baix), tots ells més alts que el primer, però amb menys caràcter de cim. El Cogulló d'Estela, també conegut com el Cim d'Estela és una muntanya de 1.869 metres, un dels punts més emblemàtics de la serra prepirinenca, un esperó que s'alça vertiginós sobre la plana berguedana, aïllat sobre els Plans de Tagast, Espinalbet i sobre el Santuari de Corbera. El recorregut té una dificultat moderada, amb una llargada d'una mica més d'onze quilòmetres i un desnivell de 650 metres, que pot arribar a semblar poc si tenim en compte que farem cinc cims. En l'apartat tècnic té un parell de passos equipats durant l'ascens del Puig Estela i la Roca d'Auró, que no han de presentar gaire dificultat si el terra no està relliscós.

Punt de sortida: ens arribarem als Rasos de Peguera. Des de Berga i després de salvar un desnivell considerable, s'arriba al Coll del Cabrer o del Sant Crist, per una carretera amb forces corbes.

Vistes de Montserrat des de l'inici del recorregut.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/rasos-de-peguera-estela-oro-torreta-i-pedro-3303361

==============
Ens apropem al coll d'Estela, amb les primeres vistes al Cogulló d'Estela.
===============
Des del coll d'Estela veiem el Roc d'Auró.
===============
Pas equipat per pujar al Cogulló d'Estela.
Abans de fer cim passem per un pas estret.
El Cogulló d'Estela de 1.869 metres.
===============
===============
===============
Pas equipat per pujar al Roc d'Auró.
El Roca d'Auró és una muntanya de 1.948 metres que es troba al municipi de Castellar del Riu, serà el segon cim que pujarem després del Puig Estela.
===============
Vistes del Roc de l'Auró i el Cogulló d'Estela pujant a la Torreta.
La Torre, o Torreta dels Enginyers o de l'Enginyer, és un cim 1.977 metres. En el seu punt més alt hi ha una torre de telecomunicacions i un vèrtex geodèsic. Hi pujarem després d'haver fet la Roca d'Auró.
===============
===============
La Placeta dels Rasos (1.958 m.)
===============
Després de passar pels Rasos de Baix una muntanya de 2.058 metres, ens dirigim al Pedró de 2.080 metres el cim més alt d'aquesta sortida, amb un monòlit del Club Esquí Berguedà.
===============