BTT-OLOT-SANTA PAU (RUTA DELS VOLCANS).

Descripció de la ruta; volta circular que enllaça les poblacions d'Olot i Santa Pau, creuant bona part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Passarem a tocar diversos volcans de la zona com són; les Bisaroques, de Pujalós, Garrojàs, Puig de la Garsa, Puigsafont, Rocanegra, Puig Subià, Santa Margarida, Puig de la Costa i Puig Jordà. El recorregut te una mica més de 35 quilòmetres, amb un desnivell d'uns 650 metres. La part tècnica està entre moderada i alta, passant per pistes amples, algun tram d'asfalt i força corriols, alguns de complicats per anar sobre de la bicicleta. Tot i aquestes dificultats, el recorregut és d'un gran atractiu natural i paisatgístic.

Punt de sortida; des d'Olot la capital de la comarca de la Garrotxa. Una ciutat especialment coneguda pel seu interès natural i per trobar-se envoltada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És l'única ciutat catalana situada a l'interior d'un parc natural. Trobarem un bon lloc d'aparcament al Parc de Sant Cristòfol les Fonts.
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. El parc consta d'una quarantena de cons volcànics d'una edat compresa entre els 10.000 i els 700.000 anys, 10 cràters, 23 cons ben conservats i més de 20 colades de laves basàltiques.

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/olot-ruta-de-los-volcanes-54353787

Ermita de la Trinitat.
Vistes al volcà Croscat.
El Croscat és el volcà de major altitud de la regió volcànica (786 metres), i el més gros de la península Ibèrica. Té forma de ferradura, i és un volcà de la categoria estrombolià. És de tots els volcans estudiats, el de formació més recent.
===============
La vila medieval de Santa Pau està situada al sud-est de la plana d'Olot, entre les serralades de St. Julià del Mont i Sta. Maria de Finestres. El municipi de Santa Pau, és el més ric i variat en fenòmens volcànics de tot el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El poble conserva l'interessantíssim recinte de la vila vella, amb una fesomia i unes característiques medievals molt marcades.
Font del Clavell o de Roca Negra.
Sant Miquel Sacot és una església romànica de la Cot, nucli disseminat de Santa Pau. La primera notícia data de l'any 1009, amb motiu de la donació que va fer l'arxipreste Witard de l'església d'aquest lloc, amb els delmes i primícies al monestir de Sant Pere de Besalú. No va patir destrosses durant la Guerra Civil, per la qual cosa avui dia té una importància especial per a tot historiador de l'art, ja que es troba conservada intacte des d'abans del 1936.