FERRADA ROCA DEL MOLÍ (ALCORA-CASTELLO DE LA PLANA).

Descripció de la ruta; via ferrada molt curta i fàcil, ideal per les persones que s'inicien. El recorregut comte amb una tirolina opcional de cinquanta metres, i un ràpel d'uns vint metres.
Aproximació amb cotxe; ens haurem de desplaçar fins a la població castellonenca d'Alcora. Des d'aquí anirem en direcció a Lucena. Abans d'arribar al poble de la Foia, prendrem una pista a l'esquerra en direcció a l'embassament d'Alcora. Tornem a girar a l'esquerra fins aparcar a tocar unes cases, davant mateix de la visible roca on està ubicada la ferrada.

Des de l'aparcament prenem una pista ampla pel mig de les cases, i baixem fins a travessar el riu Lucena, a tocar l'històric Molí fariner del Comte Aranda. Situats davant la gran roca d'uns cinquanta metres d'alçada, anem per la banda esquerra on trobarem l'inici de la via. La via ha estat molt ben equipada per l'empresa de turisme Viunatura, i el Club de muntanya Carrerassa de Figueroles. El primer tram és una llarga tirada vertical molt fàcil i sobrada de grapes, amb unes magnífiques vistes de la zona. Després d'aquest tram més aeri, el recorregut s'ajeu fins arribar a la part alta de l'agulla on hi ha un flanqueig, i el final del recorregut. Aquí també hi ha la sortida de la tirolina. Si no la volem fer, haurem de desgrimpar per un tram equipat amb cable de vida fins a un collet que separa les dues agulles que formen aquesta mola rocosa. Un tram de baixada dret i ombrívol, ens portarà fins a la part baixa de la roca, a tocar el molí.

Embassament d'Alcora.
Vista de la Roca del Molí des de l'aparcament.
Molí fariner del Comte Aranda.

https://es.wikiloc.com/rutas-via-ferrata/via-ferrata-roca-del-moli-k1-by-rocjumper-20758813

Inici de la via ferrada.
-----------
----------
-----------

http://viunatura.com/

http://lacarrerassa.blogspot.com/

----------
----------
 ----------