BTT-GIRONA-OLOT-GIRONA (Via Verda del Carrilet).

Descripció de la ruta; quan una persona s'inicia en el món de la BTT, per lògica en el quilometratge sempre es va de menys a més, un dia fas 25 km, un altre arribes als 50 km, i perquè no, tenir al cap poder arribar al centenar de quilòmetres. Feia temps cercava una ruta ideal per poder fer aquest repte, i així vaig trobar que la via Verda de l'antic Carrilet que anava de Girona a Olot, tenia els paràmetres adequats per arribar aquesta xifra de quilòmetres. Per fer-ho possible hem de fer una ruta d'anada i tornada, on tindrem un traçat força lineal, pista ample en molt bones condicions, i un desnivell assequible. També cal dir que durant el recorregut passarem per un seguit de pobles on podrem fer parada. En contra tenim que la ruta és molt concorreguda, tant per ciclistes com per caminants, per sort els vehicles de motor estan prohibits.
Així tenim un recorregut de 105 quilòmetres, i uns 980 metres de desnivell. Des de la sortida de Girona passarem per; Salt, Bescanó, Anglés, la Cellera de Ter, Amer, les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Esteve d'en Bas i les Preses.

Aproximació amb cotxe; haurem d'anar des del nostre punt de sortida fins a la ciutat de Girona. El punt d'inici és a tocar el Parc de la Devesa, de fàcil accés des de l'AP-7. És el parc urbà més gran de Catalunya, està situat entre el Ter, l'Onyar i el Güell, a l'oest del nucli històric de la ciutat de Girona. Per trobar aparcament podem cercar el carrer del Poble Saharaui.

https://www.viesverdes.cat/es/rutes_vies_verdes/ruta-del-carrilet-i-es/

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/via-verda-girona-olot-girona-13-12-2014-8440145

Riu Ter.
Estació de Bescanó.
----------
Anglès.
----------
Estació de Anglès.
----------
----------
----------
Estació de la Cellera de Ter.
Amer.
Estació d'Amer.
-----------
Gorg de can Poetí.
----------
Estació de Sant Feliu de Pallerols.
-----------
----------
Sant Miquel de Pineda.
----------
-----------
------------
-----------
------------
Sant Esteve d'en Bas.
----------
----------
Vistas al Puigsacalm.
Estació de les Preses.