SERRAT D’EN MUNTANER. CARA EST.

Via "Alberto González" (80 M, IV)

A la cara est del Serrat d'en Muntaner i trobarem diverses vies; les més properes a l'agulla del Frare de Baix són de 6b, pro a mida que anem cap a la dreta, la placa es menys vertical i ens ofereix 3 vies per iniciar-se en l'escalada. La via Alberto González és la més fàcil de les tres, ideal per aprendre, i si li prenem el gust, podem prova amb alguna de les vies veïnes de més graduació. Aquesta cara del Serrat d'en Muntaner, és perfecte per les èpoques de més fred, si decidim anar-hi durant la calor, millor no esta en la paret quant el sol esta en el seu punt més àlgid, ja que és un veritable forn. El dia que vaig fer aquesta via, varem acabar la jornada fent la via Petit Guifre (V+), a tocar l'agulla del Frare de Baix; tenint la sort de fer-la amb un dels seus aperturistes, en Ramon Major; des d'aquí li voldria dedicar aquesta part del meu blog, a més de donar-li gràcies pels seus bons consells, tot esperant que es recuperi ben aviat, per pogué tornar compartir les moltes vies que encara em queden per fer.

Detall de les vies d'aquest sector

Detall de la via Alberto González (IV)

El peu de via es bastant còmode, si tenim algun matoll a prop per evitar el sol millor

Primer llar de la via Alberto González (L1, 45m, IV, 7/8 parabolts)

En Ramon, assegurant des de la primera reunió

En Joan, en el primer llarg

A la dreta, tenim una bona visió del serrat de la Pastereta

Segon llarg de la via (L2, 35m, IV, 7 parabolts)

Sortida del segon ràpel

Una vegada finalitzada la via, tornarem a esta a pocs metres del camí del Clot de la Mònica, d'aquí al cotxe solament quedara una curta passejada




Via "Pizarro" (80 M, IV+)

Aquesta via es troba a l'esquerra de la via "Alberto Gonzàlez", essent un traçat menys concorregut que aquest últim, tot i que tenen alguna semblança i comparteixen la primera reunió.


L’Enric en el primer llarg

Sortida del segon llarg

El Joan, a punt d'arribar al final de la via


Via "Desmemoriats" (65 M, V+)

Al igual que la "Pizarro", aquesta via resta un xic oblidada, en benefici de la via "Alberto Gonzàlez", que s'emporta tot el protagonisme d'aquesta bonica placa, ideal per iniciar-se en el mon de l'escalada. La via "Desmemoriats", és un traçat molt matoller, doncs durant las seves dues tirades, trobarem varis matolls i fins i tot un pi ajagut que serveix per instal·lar la reunió inter-mitja. El primer llarg no té gaires assegurances, però podrem fer servir els mateixos arbustos. En el segon llarg i trobem la màxima dificultat de la via, amb un curt desplom (V+), a tocar una llastra descomposta, que tot i això es mostra bastant segura.


Inici de la via

La primera reunió es fa en un pi ajagut, que mal viu arrapat en una fissura

A la segona tirada i trobem un curt desplom

Detall de la última reunió

Els companys preparant el ràpel

Els descens es fa rapelant per la via "Alberto Gonzàlez"