ELS MOLLONS (ANOIA).

Descripció de la ruta; sortida circular que ens portarà a la localitat de la Pobla de Claramunt (Anoia), per assolir el cim dels Mollons també dit, els Tres Mollons situat a 542 d'altura, en un dels entorns naturals més característics del terme municipal. Des del cim es pot contemplar una magnífica vista de la Conca d'Òdena, i amb una bona perspectiva de la Pobla de Claramunt i el seu Castell. Per fer el recorregut ens caldrà caminar uns 11 quilometres, amb un desnivell aproximat d'uns 400 metres.

Aproximació amb cotxe; des de Manresa farem un petit tram per la C-25 i ens desviarem per la C-37 fins a tocar Igualada, on prendrem la C-244 fins a la Pobla de Claramunt. Podrem aparcar a l'estació de FFCC. En total i tenim uns 33 quilòmetres de recorregut, i una mitja hora de temps.

La Pobla de Claramunt és un municipi de l'Anoia, a la confluència del riu Anoia i la riera de Carme, a l'inici del congost de Capellades, entre la serra de la Guàrdia i els Mollons.

Iniciem el recorregut des de l'estació de FFCC en direcció nord, per diferents carrers del barri de Can Galan. Sortim del poble per anar a creuar per sota la carretera C-15. Durant una mica més de mig quilòmetre anirem paral·lels aquesta via. 
Continuarem per pista ampla fins a un trencall on seguirem a l'esquerra per un corriol sinuós, i amb una bona pujada que ens portarà fins al coll dels Mollons, on retrobem el camí ample, però que tornem a deixar en pocs metres seguint de nou el corriol per l'esquerra.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/els-mollons-des-de-la-pobla-de-claramunt-4479231

Baixem a trobar el torrent del Llop, on trobem la Font del Llop.
Passem uns camps i retrobem la pista ampla, a partir d'aquí assolirem quasi tot el desnivell de l'excursió, amb un primer tram no gaire llarg però molt dret.
Passem per sota la Roca Cagadora i el Turó de Dalt la Maça, fins arribar a Les Planes, punt més alt dels Mollons coronat per una creu. 
Bon mirador de la Conca d'Òdena, la Pobla de Claramunt amb el seu visible Castell, i més a la dreta la ciutat d'Igualada.
Una mica més per sota i tenim un altre turó amb una senyera i una placa commemorativa de l'Agrupació Excursionista Torxa.
-----------
-----------
A partir d'aquí, iniciem la tornada amb una baixada decidida fins al poble. De primer continuem per la pista ampla. Posem atenció, ja que després de passar per sota d'una línia elèctrica ens desviem a la dreta per un corriol amb senyals de PR. 
Passem a tocar la Roca Llarga i després un camp, on retrobem el camí ample.
-----------
A prop de la masia de can Martorell ens tronem apropar a la carretera C-15, i tot seguit la tornem a creuar per sota.
Passem pel costat del Mas dels Vivencs una masia del segle XV, restaurada i rehabilitada com a restaurant. Seguidament entrem al nucli urbà de la Pobla de Claramunt pel barri de l'Estació, i en pocs minuts tronarem a estar al cotxe. Si disposem de temps és del tot recomanable visitar el Castell, un edifici medieval d'estil romànic del segle X situat a la Serra de la Guàrdia dominant el municipi de la Pobla de Claramunt, al marge dret del riu Anoia. A tenir en compte que la visita del Castell és de pagament, amb uns horaris de visita establerts.