LA MIRANDA DE SANTA MAGDALENA



Canaleta de les Ninfes (-V). Via Dokpas (IV)

Una pared de molt bona roca, on la majoria d'itineraris són relativament senzills. És un sector ideal per iniciar-se en l'escalada, amb un accés ràpid i situat en una zona força ombrívola, que és d'agrair durant les èpoques de més calor.
La Miranda de Santa Magdalena esta situada a la dreta de l'ermita de Sant Joan, molt aprop d'on estava l'antic restaurant. Per arribar de manera rapida és pot fer servir el Funicular de Sant Joan o tot fen una agradable passejada passant per Sant Miquel.
La paret comte amb més de 20 vies, totes elles ben equipades, amb l'inconvenient que amb tanta xapa pots arribar equivocar la via. Un altre problema que presenta aquest sector és la caiguda de pedres, doncs la part superior de la paret és trobem molts còdols escampats, per aquest motiu la majoria de vies no arribant a la part superior de la Miranda. Una de les vies més conegudes del sector és la Canaleta de las Ninfas de 105 metres (-V), equipada amb parabolts. En una altre sortida varem provar la via Dokpas, més facil que l'anterior (IV) i més curta, d'uns 50 metres, equipada amb spits.


Detall de la zona

Inici de la Canaleta de les Ninfes (-V)

En Joan en el primer llarg de la Canaleta de les Ninfes

Ultima reunió de la Canaleta de les Ninfes, per sota és pot veure l'ermita de Sant Joan


En aquestes tres ultimes fotografies, podem veure a l'Eduard escalant la via Dokpas (IV), a la Miranda de Santa Magdalena