ROCALLARGA (1.186 metres).

Descripció de la ruta; aquesta excursió assoleix la Rocallarga, el segon punt més alt de la zona amb una alçada de 1.186 metres. Com bé diu el seu topònim, és una estreta i allargada pedra que sobresurt de la cinglera, on la seva cara sud-oest resta penjada al vuit, mentre la cara interior és a tocar el bosc, per la qual cosa accedir-hi no és gens complicat. El cim està situat en l'altiplà del Collsacabra, en la zona dels Cingles de l'Avenc, i està catalogat dins del llistat dels "100 Cims" de la FEEC, amb la categoria de cim "essencial". Un altre punt interessant de la sortida, és l'església romànica de Sant Corneli. En total tenim uns 12 quilòmetres de camí, amb un desnivell d'uns 400 metres.

Punt de sortida; iniciarem el recorregut des de Tavertet, petit poble situat a 860 metres d'altitud en la cinglera que cau vertical sobre el pantà de Sau. Aquest conjunt d'espadats són anomenats com els Cingles de Tavertet, sent el límit natural entre el Collsacabra i les Guilleries. El poble, disposa d'un ampli aparcament de pagament.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/rocallarga-ibp-50-hkg-desde-tavertet-100-cims-11524114

Sant Corneli de Tavertet.
Sant Corneli de Tavertet és una església romànica de Tavertet (Osona). Està situada al cim d'un petit turó, a prop del mas Novelles d'Avall. La capella ja existia al segle XIII, però l'origen pot ser més remot. El 1966 es va ensorrar l'atri de l'església, i els veïns de Tavertet el van refer i van arreglar la capella. S'hi celebra el tradicional aplec de Sant Corneli, el primer diumenge d'agost.
===============
===============
Rocallarga està dins del llistat dels "100 Cims" de la FEEC, amb la categoria de cim "essencial". 

El repte dels "100 Cims" és un projecte de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que es va iniciar l'1 de juliol de 2006, i que pretén fer conèixer el Principat de Catalunya, la Catalunya del Nord, i Andorra per mitjà de l'excursionisme. En l'actualitat la llista la formen 522 cims, tot i que inicialment tenia únicament 175 cims. El 2012 es van ampliar a 308. Per tal de recuperar l'esperit inicial de l'activitat, i que els participants no acumulin cims prop del seu lloc de residència, dels 308 la FEEC en va categoritzar 150 com a "cims essencials" i, a partir del dia 1 de juliol de 2019, cal assolir un centenar d'aquests cims essencials per superar el repte. El juliol de 2022, el catàleg de 308 cims es va incrementar en 214 cims més fins a assolir, en total, 522 muntanyes de tot el territori.
===============
===============
Vistes al mas de l'Avenc.
===============
===============
===============
===============


===============
===============