CASTELL DE ROCAFORT - CASTELL DE ROSANES.

Descripció de la ruta; sortida diversa que té com a punt interessant la visita als antics castells de Rosanes i Rocafort, aquest últim amb el monestir de Sant Genís de Rocafort. Entremig trobem les ruïnes d'unes antigues mines de plom, una font, una cova i les curioses roques del Mateuet. La ruta no és gaire llarga, una mica més de 8 quilòmetres, i un desnivell que s'apropa als 400 metres. Si us agraden els castells, teniu l'opció buscant l'informació adequada d'arribar a una tercera edificació el Castell de Sant Jaume, llavors el recorregut s'allarga uns sis quilòmetres.

Punt de sortida; des de la vila de Martorell comarca del Baix Llobregat. Aparcament sota el pont de l'autopista AP-7, a tocar la carretera C-243 b direcció a Gelida.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/ume1963-martorell-monestir-de-sant-genis-de-rocafort-castell-de-rocafort-mines-de-plom-castell-de-r-16989014

Pujada al castell de Rocafort, i l'església romànica del monestir de Sant Genís.
El castell de Rocafort, pertanyia a una línia de fortaleses i torres paral·leles al riu Anoia per defensar-se de les incursions sarraïnes. La seva antiguitat es remunta a l'any 1042, essent els propietaris els senyors de Castellví de Rosanes. Actualment, presenta escasses restes que semblen de mitjan segle XII, es poden observar trossos de les muralles i una torre rodona, situades al costat de les parets del monestir de Sant Genís de Rocafort. Per si no en tenia prou el castell, fou volat durant la guerra de Successió, on només fou respectada l'església.
Del lloc on estava situat el castell de Rocafort, avui dia l'edificació més visible i de més entitat és l'església romànica del monestir de Sant Genís de Rocafort, datada de finals del segle XII o principis del XIII.
La vila de Martorell, des de Sant Genís de Rocafort.
===============
===============
===============
===============
===============
Vistes a Sant Genís de Rocafort.
Mines de plom.
Al vessant sud de la Serra de l'Ataix i en el terme de Castellví de Rosanes, es troben les restes d'una explotació minera de plom. Una activitat, que ja havia estat explotada en temps dels ibers i dels romans. L'any 1893 es va constituir la "Compañia Minera Martorellense" també coneguda com a "Sociedad Minera Martorellense", la qual va fer construir tots els edificis abandonats que avui dia hi han repartits per la zona. L'any 1962, unes importants riuades van produir greus desperfectes. El mal estat de les instal·lacions, i les escasses perspectives pel que feia al mineral van portar al tancament definitiu l'any 1966.
Xemeneia d'extracció de gasos.
===============
===============
Pujada al castell de Rosanes.
Vistes del turó on hi ha les restes del castell de Rosanes.
===============
===============
===============
Les Roques d'en Mateuet.
===============