BTT-COLÒNIA ROSAL-COLLADA DE MASCARÓ.

Descripció de la ruta; avui ens apropem al Berguedà per fer una ruta amb bicicleta sortint de la Colònia Rosal i pujant fins a la collada de Mascaró, per retornar a la Colònia Rosal per l'antiga via del carrilet. Nosaltres hem aprofitat per arribar fins al Pont del Pedret, i allarga uns quilòmetres més la ruta que proposa el track. En total farem uns 25 quilòmetres, i quasi 600 metres de desnivell.
Aproximació amb cotxe; des de Manresa arribarem a la Colònia Rosal per la C-16, en un temps aproximat d'una mitja hora, i després de fer uns 45 quilòmetres.

Sortim de la Colònia Rosal i prenem el Camí de Montsent. Passem per sota la C-16, i pel mateix camí anem resseguint la Rassa de Sant Martí. Tot pujant força dret, arribem al mas de Montsent on iniciem una baixada suau fins a les vistes del Pantà de Fuïves.
Després d'uns metres planers trobem la riera de la Portella, ara el camí tornar a ser dret fins arribar a la collada de Mascaró, on trobem l'antic mas de Mascaró.
-----------
A partir d'aquí podem donar la insistent pujada per liquidada. Comencem un bon descens passant a tocar diversos masos (Bossoms, Llavaig, Santaeugenia).
Al final de la baixada arribem a l'antiga via del Carrilet, avui recondicionada com a via Verda. Aprofitem per arribar tot planerament fins al Pont del Pedret, i tot seguit desfem la ruta per retornar a la Colònia Rosal.

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/colonia-rosal-collada-de-mascaro-colonia-rosal-2216989

https://esgarrapacrestes.blogspot.com/2021/08/btt-ruta-via-verda-del-llobregat-cal.html

-----------
Pont del Pedret.
-----------
------------
----------
-----------
----------