ERMITA DE SANTA QUITÈRIA-MIRADOR DE MONTFALCÓ.

Descripció de la ruta; avui recomanem dues passejades pels voltants de l'alberg de Montfalcó. La primera ens aproparà fins a l'ermita de Santa Quitèria, seguin un corriol d'anada i tornada des del mateix alberg. En total un quilòmetre i mig de camí, i uns vuitanta metres de desnivell. La segona ruta i en sentit contrari des de l'alberg, caminarem un quilòmetre d'anada i tornada, amb uns cinquanta metres de desnivell.

Punt de sortida; des de l'Alberg de Montfalcó o Casa Batlle. Per arribar fins a l'alberg hem de dirigir-nos a la població de Viacamp, en la Nacional 230 entre Benavarri i Vielha. En aquesta població surt una pista forestal (accessible per a tots els vehicles) que, transcorreguts 15 quilòmetres, condueix fins a l'alberg.

https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/ermita-de-santa-quiteria-102263721

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/mirador-de-montfalco-34538001

Ermita de Santa Quitèria i Sant Bonifaci.

Embassament de Canelles.
A deu minuts de Montfalcó es troba l'ermita de Santa Quitèria, a la qual s'accedeix per un camí de frondosa vegetació. Una joia del romànic aragonès enfilada sobre una cresta rocosa que desafia al buit actuant com a balcó natural. Des d'allí obtindreu les més espectaculars panoràmiques del Congost de Mont-rebei i Canelles. L'ermita data del segle XI i va ser restaurada en 1996 pel govern d'Aragó. Té una planta rectangular irregular, volta de mig canó i una bella finestra geminada de tradició llombarda.

===============
===============
===============
===============
===============
===============
===============

https://esgarrapacrestes.blogspot.com/2024/05/passarelles-de-montfalco.html

Mirador de Montfalcó.
El camí surt de darrere de l'alberg per un llom rocós entre alzines, pins i ginebres. El camí ens porta a un pla divisori i gira a l'esquerra per a superar una emboscada  vessant, que porta a l'aflorament calcari on se situa el mirador, dotat d'una taula d'interpretació del paisatge. Magnífiques perspectives del Congost de Mont-rebei, la serra de Sabinós i de Millá, embassament de Canelles i l'ermita de Santa Quitèria.