SANT ANDREU DEL CASTELL D'OLIANA.

Descripció de la ruta; amb aquesta sortida encetem un nou apartat dins del blog on posarem les excursions amb l'etiqueta de "passejades". Aquí hi trobarem els recorreguts que no superen els 8 quilòmetres de distància, i amb un desnivell de perfil baix. Si hem fet alguna altra activitat per la zona, són rutes per omplir una part del dia, amb tranquil·litat i sense presses.
L'excursió que avui detallem està feta des del Càmping d'Oliana, i ens porta fins a l'ermita de Sant Andreu del Castell d'Oliana. Amb un recorregut d'uns 7 quilòmetres, i un xic més de cent metres de desnivell és una caminada suau, amb bones vistes del Roc de Rombau, serra de les Canals, Sant Honorat, i la serra de l'Aubenç al fons.
Punt de sortida; Càmping d'Oliana, o des del mateix poble.

https://www.campingoliana.cat/es/8319-2/

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/oliana-sant-andreu-del-castell-oliana-27279835

L'església de sant Andreu està lligada a la història del castell, i de la primitiva vila d'Oliana. És una església romànic-llombarda consagrada pel Bisbe Eribau d'Urgell cap a 1040. Catalogada com a bé cultural d'interès nacional des de 1949. L'any 1977 es va dur a terme la restauració del Castell. El 27 de novembre d'aquell mateix any, s'hi va celebrar una missa d'inauguració. Amb la restauració es col·locaran al campanar del castell les campanes de les esglésies de les Anoves, el Salzer i la Móra Comtal. L'última fase de la restauració va consistir a portar al Castell una imatge de Sant Andreu, una talla de fusta de cirerer que es va encomanar el 1980 a l'artista andorrà Sergi Mas. La talla es porta al Castell cada 11 de setembre per celebrar-hi la tradicional missa, i en acabar es reparteixen pans beneïts.
=================
=================
=================
Vistes al Roc de Rombau.
=================
=================
=================
=================
Vistes a l'ermita de la Mare de Déu de Castell-llebre.
=================
Vistes a Sant Honorat i la serra de l'Aubenç.