TORRENT DE LA FONTSECA-(SENTIT ASCENDENT-MONTSERRAT)

El torrent de Santa Caterina o de la Font-Seca s'inicia per darrera de l'ermita de la Salut, després de passar l'àrea d'esbarjo del mateix nom. Tot el torrent esta equipat amb material nou, tot i que fa uns anys enrere, ja tenia algunes instal·lacions que es varen retirar per evitar accidents, ja que hi varen haver un parell de casos de persones, que van sortir mal parades al intentar pujar per la torrentera sense l'equipament adequat.
El torren s'inicia per darrera de l'ermita de la Salut, a la zona anomenada la Codolosa. El traçat es evident, solament haurem de seguir la torrentera; de primer fent curtes grimpades, a continuació alguns trams de corda ens ajudaran a superar graons més drets. El torrent és va estrenyent, fins trobar una canaleta molt dreta equipada amb químics. Després un parell de ressalts curts, pro atlètics ens portant a una paret llarga i vertical (25 metres), també equipada amb químics. Nosaltres varem evitar aquesta paret per la dreta, tot pujant pel mig de la vegetació, no sense problemes, fins arribar a una aresta rocosa i descomposta, que ens va portar fins el camí que uneix la Drecera de Fra Garí i el Serrat de las Garrigoses; llavors per l'esquerra varen tornar a buscar el torrent de Santa Caterina, per fer-lo de baixada. A l'igual que a la sortida de primer varen trobar diverses cordes molt noves, fins arribar a la paret vertical on varem pogué fer un espectacular ràpel. A continuació varem seguir rapelant els diversos ressalts, tots ells equipats amb bones instal·lacions. Els creadors d'aquest recorregut, ens comentaren que tenien intenció de seguir equipant el torrent en sentit ascendent, a dia d'avui, no tinc noticies de si s'ha ampliat el traçat.




Després de passar l'àrea d'esbarjo de la Salut, trobarem aquest pont on podrem iniciar l'ascensió del torrent de Santa Caterina



A mida que anem pujant, el recorregut ens mostrara unes bones panoràmiques del poble de Collbató i l'ermita de la Salut



Si fem el traçat en sentit ascendent trobarem aquesta estreta canal, amb una sortida un xic complicada



En Joan iniciant el ràpel més llarg del torrent de Santa Caterina



Perspectiva del ràpel més llarg



A la meitat del descens trobem un parell de ràpels més curts

Baixant l'últim ràpel