FERRADA DIRECTISIMA AL ROC DEL QUER (CANILLO-ANDORRA)

La Directisima al Roc del Quer, es juntament amb la seva veïna de Racons i el Bony d'Envalira, una de les ferrades més espectaculars que ens ofereix el Principat d'Andorra. L'objectiu d'aquesta via, com be indica el seu nom, es pujar de la manera més directa al Roc del Quer, un cim rocallós que es troba per sobre de la població de Canillo.

Detall de la via, la qual supera un desnivell de 358 metres, en un recorregut de 550 metres i amb una duració aproximada de 1 hora i 15 minuts, més uns 45 minuts per fer la tornada.

La via fou construïda a l'any 1996, per Fixe Climbing, i com totes les ferrades andorranes presenta un equipament excel·lent.

El punt de sortida per realitzar la ferrada és un petit aparcament que hi ha en el primer quilometre de la carretera que va de Canillo a Ordino (CS-240). Una vegada aparcats, tindrem que baixar per la carretera, deixant primer l'entrada a la ferrada de la Canal de la Mora, uns metres després trobarem un cartell indicatiu.

La via s'inicia verticalment, després de superar unes proteccions que eviten la caiguda de rocs a la carretera.





Després d'uns trams força verticals, arribem a una feixa herbosa, on flanquejarem a l'esquerra.

A partir d'aquí anem a buscar la part més espectacular de la via, on podrem observar un gran sostre desplomat.

L'inici de la paret, amb el sostre per sobre es impressionant.

Des d'aquí les vistes també són molt aerias.





Per superar el sostre tindrem que superar un petit pas desplomat, el qual es més vertiginós que no pas físic, en algunes ressenyes li donant una alta dificultat que en realitat no te.

Una vegada superat el sostre amb un seguit de metres molt aeris, s'inicia un nou tram, on la via alterna els esglaons amb passos de cadenes.



Els últims metres de la via es realitzen per un tram d'arbres i matolls, tot seguin un sender que ens conduïra al mirador del Roc del Quer, des d'on tindrem unes magnifiques vistes del poble de Canillo, i de les muntanyes que l'envolten.


Mirador del Roc del Quer. Per fer la tornada ens caldrà pujar uns metres per sobre del mirador, fins trobar un retol que indica el camí de baixada, per un sender equipat amb algunes cordes. Un altre opció es anar a trobar a mitja baixada la ferrada de la Canal de la Mora, i realitzar el descens per la mateixa.
Via ferrada realitzada amb el companys; Joan Frontera, Pili Losada, Chari Garcia i Anna Olmedo.