CAP DEL ROS (640 metres).

Descripció de la ruta; farem un recorregut circular per assolir el Cap del Ros o Turó del Ros, una muntanya de 640 metres que es troba entre els municipis de Vacarisses i de Viladecavalls, a la comarca del Vallès Occidental. Un dels atractius d'aquest turó, és que es troba dins del llistat dels 100 Cims de la FEEC. L'excursió ressegueix la serra de Collcardús, passant per altres turons de menys alçada; turó de la Barrumina de 468 metres, turó de les Bassotes de 537 metres, turó de les Guixeres de 573 metres i turó dels Quatre Termes de 634 metres. La zona té un important valor ecològic i natural, atès que se situa estratègicament entre les serres de l'Obac i Sant Llorenç del Munt a llevant, i el massís de Montserrat a ponent. Durant el recorregut trobarem diferents elements patrimonials destacables, com antics forns de calç, pedreres, pous, coves i avencs.

Punt de sortida; des de la urbanització de Can Corbera, situada en el municipi de Viladecavalls, al Vallès Occidental. L'excursió té una llargada propera als 10 quilòmetres, amb un desnivell per sobre dels 600 metres.

El Cap del Ros és el turó més alt de la serra de Collcardús, una petita carena a cavall dels municipis de Viladecavalls i Vacarisses (Vallès Occidental) que forma part de la Serralada Prelitoral Catalana. Tot i que la zona està envoltada de municipis molt poblats, l'excursió té un recorregut entretingut per corriols emboscats i ombrívols, i miradors amb bones vistes de la comarca. 
L'any 2006 es va aprovar la proposta definitiva de la Xarxa Natura 2000, en el qual s'incloïa la serra de Collcardús. Concretament, formava part de l'espai Montserrat-Roques Albes-riu Llobregat. El Bosc Senderista de Collcardús és una ruta abalisada amb pintura groga i blava, que recorre bona part d'aquest espai protegit. El sender té 4 diferents punts d'accés PAS (Punts d'Accés Senderista) així com 17 Fites de camí, per a cadascun dels punts més rellevants de la ruta circular que recorre la serralada.
Can Boixeres o Castell de Sant Lluís de Rístol, és una gran casa senyorial construïda l'any 1925 dins del terme de Viladecavalls. És de planta de creu grega, amb cossos afegits als encreuaments formant un quadrat. Cal destacar per la seva importància i per la seva altura, la torre que sobresurt de tot el conjunt edificat. La masia es va convertir en un restaurant el 1959, i el 1961 s'hi va construir una capella sota l'advocació de Sant Lluís.

https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?pic=rutas-senderismo&slug=100-cims-viladecavalls-turo-del-ros&id=8879996&rd=es

Can Ros, és una masia en estat ruïnós que dóna nom al turó homònim, de la qual avui dia només se'n conserven els fonaments. Segons sembla aquest mas es podria correspondre amb el de Can Parent de la Serra, el qual ja existia al segle XIII, formant part de la propietat de Can Boada de les Parentes.
El cim és una atalaia amb bones vistes, tot i tenir una alta contaminació visual per culpa d'unes antenes, i diversos estris de telefonia.
Cap del Ros o turó del Ros.
Fites que anirem trobant al llarg del recorregut.
Turó dels Quatre Termes (634 metres). Es al segon cim més alt de la Serra de Collcardús, només 5 metres per sota del Turó del Ros. Tot i ser un cim prou marcat, sabrem que som al punt mes alt gràcies a la Fita 8.
Turó de les Guixeres (573 metres). La Fita 6 ens marca aquest cim poc definit.
Oratori de Sant Miquel.
Turó de les Bassotes (537 metres). Es pot accedir al cim per un cami emboscat, des d’on tindrem bones panoràmiques de Can Boixeres.
Forn de Can Margarit II. Forn tradicional de calç de planta circular, que es troba al marge del camí sobre el Forn Riscal. Es troba en estat ruïnós i mig cobert de terra, avui dia encara se'n conserva parcialment la boca. Aquesta edificació pertanyia a la gran masia de can Margarit, avui dia en estat ruïnós tot i que va estar habitada fins als anys seixanta del segle XX.
===============
Turó de la Barrumina (468 metres).
===============