VIA FERRADA CUEVAS DE CAÑART (TEROL).

Descripció de la ruta; via ferrada curta i de nivell baix (K2), on possiblement trobarem més complicat el retorn des del final de la via, fins arribar de nou a la pista principal. Des del mateix poble, caminarem en direcció al serral per camins costeruts que podríem fer amb el cotxe, però que poden ser complicats si trobem un vehicle en direcció contrària. D'entrada ja és complicat trobar l'inici de la via per falta de senyals que ho indiquin, solament un panel informatiu a força distància. Fins al rètol informatiu tenim una caminada d'un parell de quilòmetres, i dos-cents metres de desnivell. Nosaltres, vist que el retorn des de la cresta a la pista principal podia ser més arriscat, vàrem decidir fer la ferrada en sentit descendent, tot i això, en arribar a peu de via després de baixar, vàrem haver de caminar un bon tros sense cap mena de camí, per terreny de cabres. Combinar aquesta via amb la de Castellote, és una bona opció per la seva proximitat.

Punt de sortida; des del mateix poble de Cuevas de Cañart, al qual s'arriba per la carretera N-211, passant per les poblacions d'Alcanyís, Calanda, Mas de les Mates i Castellote.

https://es.wikiloc.com/rutas-via-ferrata/via-ferrata-cuevas-de-canart-k2-cuevas-de-canart-teruel-16761782

Un dels problemes que ens podrem trobar si pugem amb el cotxe.
===============
===============
Pugem al final de la via per la cresta, sense camí i pocs senyals.
Iniciem el descens per la mateixa via.
===============
Les Cuevas de Cañart, està situat en un bell paratge del vessant sud de la Serra de la Garrocha. La població va ser declarada bé d'interès cultural en 2004. El conjunt històric de Cuevas de Cañart, igual que molts altres de la província de Terol, es van formar en època medieval com a nucli defensiu de la frontera sud. Destaquen l'església barroca de Sant Pere Apòstol, les ermites de la Verge dels Pueyos i de Sant Blas, els convents de Monjos Servitas i el de Concepcionistas Franciscanes, l'Ajuntament, i els casals dels Arellano i els Moliner.