AIGUAMOLLS DE LA MOIXINA.

Descripció de la ruta; si busqueu un passeig curt, senzill i ben bonic, una volta pels Aiguamolls de la Moixina i la Deu seran tot un encert. Aquesta zona considerada reserva integral d'interès geobotànic, amb una gran varietat de flora i fauna es troba a tocar de la ciutat d'Olot, dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Els aiguamolls es formen per l'aflorament continuat d'aigües subterrànies durant tot l'any, principalment per la font de la Deu. Durant el recorregut també trobarem la Capella de Nostra Senyora de la Salut, i l'Ermita de sant Sebastià d'Olot. En total, caminarem uns 6 quilòmetres per una zona totalment planera.
Punt de sortida; l'avinguda de Sant Jordi als afores d'Olot és un bon lloc per trobar aparcament.

https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/humedales-la-moixina-69664742

Ermita dedicada a sant Sebastià d'Olot, del segle XVI.

Mas Ventós. El primitiu nom d'aquest mas era mas Soler. L'any 1393 n'era amo Pere Soler, fins que tres-cents anys més tard, el 24 de juny de 1684, Joan Marcillo de Foixà vengué la finca a Joan Ventós i Papagalls.

Capella de Nostra Senyora de la Salut. Es tracta d'una petita esglesiola d'una sola nau, capçalera quadrada i teulat a dues aigües. Té un petit campanar de cadireta damunt la façana principal. La seva existència és deguda a l'empenta del rector de la parròquia de Sant Esteve d'Olot Mossèn Joan Delgar.
El rector va acordar de construir-hi una capella, i les obres començaren el 27 de setembre de 1883. Narcís Conill va fer donació dels terrenys, i els veïns contribuïren amb les almoines i amb el treball. El 15 d'octubre de 1884 la capella va quedar llesta per estrenar-se.
Va ser restaurada l'any 1942, degut a les destrosses que s'hi efectuaren durant la guerra civil. L'any 1984 va caldre fer una nova restauració.

===============

https://lamoixina.com/es/que-hacer-en-la-moixina/

===============
===============
===============
===============
===============
===============
===============