PEDRACASTELL O CREU DE CANET (287 metres).

Descripció de la ruta; excursió que s'inicia des de la mateixa platja de Canet de Mar fins assolir la Creu de Canet o Pedracastell, inclòs en el llistat dels 100 Cims de la FEEC. Tant a l'anada com a la tornada passejarem pels carrers de la vila, de sortida podrem veure la Casa Museu de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, aleshores ja finalitzant la sortida podrem visitar el Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia, i l'església parroquial de Sant Pere de Canet. El recorregut no arriba als 8 quilòmetres, amb un desnivell moderat d'uns 300 metres. La major part del camí es fa per pistes amples, tot seguint el Camí de les dues carenes (Ruta blava), un dels diversos itineraris que proposa l'Ajuntament de Canet.

Punt de sortida; iniciarem el recorregut des de la platja de Canet de Mar, a tocar l'estació de tren.

Canet de Mar és un municipi de la costa del Maresme. De gran tradició tèxtil, marinera i turística, és també un important centre cultural per les seves esglésies de Sant Pere (segle XVI), de la Mare de Déu de la Misericòrdia (d'estil neogòtic), i les seves cases modernistes de Lluís Domènech i Montaner, entre altres. El seu nom, Canet (del llatí cannetum) significa lloc de canyes. El seu origen se cita com la Vall de Canet i Romaguera.
===========================

https://www.canetdemar.cat/document.php?id=2799

Creu de Canet.
L'origen de la Creu de Canet està en el 1901, quan el Papa León XIII va demanar que els pobles aixequessin creus per a commemorar el nou segle. En 1902 es va aixecar una creu dissenyada per Lluís Domènech i Montaner, i promoguda per Marià Serra. Aquest monument va caure el 1926 a causa d'un fort vendaval. La segona creu va ser una còpia de la primera i es va erigir un any després. Va ser enderrocada el juliol de 1936 durant la Guerra Civil. L'actual creu és de l'any 1954. 
===========================
===========================
===================================
===========================
El Venteveio és una muntanya de 309 metres que hi ha entre els municipis de Canet de Mar i de Sant Iscle de Vallalta, a la comarca del Maresme. Des de dalt del cim es pot apreciar tot Canet de Mar, Sant Pol de Mar i una part d'Arenys de Mar.
===========================
El Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia és una ermita promoguda santuari el 1907 que està dedicada a la patrona del Maresme. És un dels primers edificis rellevants fets a Catalunya en estil medievalitzant neogòtic. És un lloc de devoció documentat des del 1461.
===========================
===========================