TOSSAL DE BALINYÓ (1.211 metres).

Descripció de la ruta; excursió d'anada i tornada pel mateix itinerari fins assolir el Tossal de Balinyó, una muntanya de 1.211 metres dins del llistat dels 100 Cims de la FEEC. Ruta poc concorreguda, que comença per pista i ben aviat ressegueix camins ben definits, amb senyals de color groc. En total farem una mica més de 8 quilòmetres, amb un desnivell d'uns 600 metres. Com a punt final i fora del track, podem pujar en pocs minuts al Tossal d'Oriola de 1210 metres, veí del Tossal de Balinyó.
Punt de sortida; des de la C-14, ens arribarem fins al petit nucli de Fígols. A l'entrada del poble hi ha un bon aparcament, des d'on iniciarem el recorregut.
Vistes a la Roca Narieda, gran paret on destacant nombroses vies d'escalada, i últimament més concorreguda per la instal·lació d'una llarga via ferrada.
Curt tram equipat amb cadenes, que si no està mullat són innecessàries.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/mirador-de-tossal-de-balinyo-roca-narieda-115814785

El recorregut s'enfila amb força fins a superar l'alçada de la Roca Narieda, llavors passa per davant de la Roca del Bosc, i arriba al coll de l'Escala, per continuar fins a un altiplà ja sota el cim. Una última rampa per prats i matolls ens mena al cim del tossal, un mirador excepcional de la vall, el pantà d'Oliana, Coll de Nargó i Organyà.
Vistes a Organyà.
Tossal de Balinyó.

===============
El Tossal de Balinyó és el punt culminant de la imponent paret de la Roca Narieda, que domina tota aquesta part de l'alta vall del Segre.
===============
Baixem del Tossal de Balinyó, i ens adrecem al Tossal d'Oriola.
===============
===============
Tossal d'Oriola.