CIRC DE GAVARNIE.

Descripció de la ruta; la proposta d'avui és una de les rutes més conegudes, i imprescindibles del Pirineu. Es tracta de l'excursió que va des de Gavarnie, fins a la Gran Cascada de l'espectacular Circ de Gavarnie. Declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO, destaca per la dimensió espectacular de les seves parets de pedra calcària, els seus cims de més de tres mil metres d'altitud, i la seva cascada de 423 metres d'altura, una de les més altes d'Europa. 
Aproximació en cotxe; Situat en ple cor dels Pirineus en el departament d'Hautes-Pyrénées, arribarem a la població de Luz-Saint-Sauveur (França), on remuntem la vall en direcció sud. Deixem enrere la població de Gèdre, i finalment arribem a la localitat de Gavarnie. A l'estiu cal estacionar el cotxe en l'entrada del poble, en l'aparcament de pagament que hi ha. El centre urbà de la localitat està tancat al trànsit motoritzat.

El circ de Gavarnie, és una veritable meravella de la naturalesa. La ruta és d'anada i tornada pel mateix camí, amb una petita variant pels voltants de la cascada. Els primers quilòmetres fins a l'Hotel du Cirque són per pista ampla, a partir d'aquí els nombrosos senders que van fins al mateix peu de la cascada, són pedregosos i força drets. En total haurem de caminar uns 10 quilòmetres, amb un desnivell aproximat de 400 metres.

==============
==============
Hotel du Cirque. 
Circ de Gavarnie.
==============
==============
Gran Cascada de Gavarnie.
==============
==============
==============
==============
==============