VIA FERRADA TORRETA DELS MOROS (TEROL).

Descripció de la ruta; via ferrada fàcil (K2), situada als afores de la població de Fuentespalda, una vila i municipi de la comarca del Matarranya, a la província de Terol (Aragó). En un esperó rocós tenim un parrell de vies ferrades, la primera Mas de Pau (K4+), i la Torreta dels Moros. Les dues vies, comparteixen els últims metres fins arribar a la torre. L'equipament de la via és de qualitat, i en tractar-se d'un recorregut fàcil i curt (uns 80 metres de desnivell, que es poden fer en mitja hora), és ideal per les persones que volen començar en aquest tipus d'activitat.

Punt de sortida; sense entrar al poble de Fuentespalda, trobarem un desviament a l'esquerra que indica a la Coveta de l'Aigua. La pista pavimentada en els primers metres, es torna de terra fins arribar a la casa de Mas de Pau, passada aquesta trobem un petit aparcament i rètols que indicant la via. Des del cotxe, ja s'albira la torre de defensa on finalitza la ferrada. Haurem de seguir un sender a l'esquerra, durant una mica més de deu minuts fins trobar la primera ferrada (Mas de Pau). Resseguint arran de paret uns cinquanta metres, trobarem la via ferrada de la Torreta dels Moros.

https://es.wikiloc.com/rutas-via-ferrata/ferrata-castillo-del-moro-fuentespalda-k2-23163059

Primers metres de la via, al fons veiem el poble de Fuentespalda.
===============
Després d'uns metres de flanqueig, continuem ascendint fins a un petit pont tibetà.
===============
Pont tibetà.
===============
===============
Últims metres de la via que coincideixen amb l'altre via ferrada. Al fons el Mas de Pau. El retorn el farem des de la torre per camí força trepitjat, però poc senyalitzat. Fins al cotxe tenim uns vint minuts de baixada.
La torre possiblement del segle XIV, és de planta quadrada realitzada en maçoneria, presenta algunes espitlleres obertes en els seus murs. A l'interior es dividia en almenys tres plantes, la inferior podria tenir funció de magatzem. La torre es complementava amb un petit recinte, i en un dels seus laterals s'obriria la porta d'accés.