LA MURTRA (209 metres) I EL CUCURULL (194 metres).

Descripció de la ruta; ens arribem a Roda de Berà a la comarca del Tarragonès. Des del mateix poble farem una ruta circular que ens portarà fins als turons de la Murtra i el Cucurull, amb bones vistes del poble i del seu litoral. A tocar aquest últim turó i trobem la Torre del Cucurull, l'únic vestigi de l'antic Castell de Roda de Berà, declarat bé cultural d'interès nacional. En total haurem de caminar a prop d'onze quilòmetres, amb un desnivell de 450 metres. En finalitzar la sortida és del tot recomanable donar un tomb pel poble  on destaca per la seva importància l'arc de Berà, erigit per disposició testamentària de Luci Licini Sura a finals del segle I aC, i dedicat a l'emperador August. I si el dia acompanya, ens podem arribar a les platges  l'atractiu per excel·lència del municipi, juntament amb el Passeig Marítim.

Punt de sortida; Roda de Berà, voltants del camp de futbol municipal.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/circular-roda-de-bara-cantera-romana-del-xicu-la-murtra-plana-del-xim-pi-solitari-torre-cucurull-el-16452138

La Murtra.
===============
===============
===============
===============
La Torre del Cucurull. És una torre medieval de planta circular construïda als voltants del segle X, avui dia totalment en ruïnes. Es troba a la muntanya dels Molins, al cim d'una petita elevació anomenada el Cucurull, pujol que domina Roda de Berà.
==============
==============
http://web.rodadebera.cat/
==============