VÍA FERRADA SERGI (ROIES DE PINYANA).

Descripció de la ruta; ens apropem a terres aragoneses a la zona de les Roies de Pinyana, on trobarem diverses vies ferrades de diferent dificultat. Després d'un any sense fer aquest tipus d'activitat ens decidim per la via Sergi (K2-K3), que és la més assequible.

Punt de sortida; passat el poble d'Alfarràs, i una mica abans de la cruïlla de Castellonroi trobarem una gran canonada que creua per sobre la carretera, abans de passar-la girem a la dreta en direcció a l'embassament de Santa Anna. Tot seguit prenem la primera desviació a l'esquerra fins arribar a la Font de Santa Anna, on trobem un ampli aparcament i una zona de pícnic.
L'aproximació a la ferrada des de la font de Santa Anna, és una passejada ascendent. En un primer moment deixarem un trencall a la dreta que va a la ferrada Roies de Pinyana, una mica més amunt trobarem una segona desviació que ens portarà a la via Sergi. El retorn des del final de la via es fa per la cresta, tot seguit baixarem a trobar el camí principal.
Les Roies de Pinyana és una cresta rocallosa al nord del Montpedró (736 metres), el cim més conegut d'aquesta zona. Pel que fa a les vies ferrades el lloc compte amb diferents variants a més de la que nosaltres hem triat; Roies de Pinyana (K4), del Pèndul (K4), l'Avenc (K3), i una paret desplomada de K6.

La via Sergi, tot i que és la més llarga de la zona també és la més fàcil. El nivell de dificultat està en K2, però puja al nivell K3 en un pas tècnic on s'ha de canviar de paret mitjançant un curt pèndol. La major part del recorregut és en flanqueig, on trobarem unes bones instal·lacions, i una roca força adherent. A partir del mencionat pèndol, la via puja els últims metres en vertical amb alguns desploms no gaire difícils. En el cas que no vulguem fer aquest últim tram, la via comte amb un escapament pujant per una canaleta equipada amb cable de vida. Al final del recorregut podem optar per baixar per un tram equipat on trobarem el camí de tornada, o passar el pont tibetà (18 metres), de la via Roies de Pinyana i enllaçar amb la via de l'Avenc que ens retornaria a l'entrada del pont.
==============

https://es.wikiloc.com/rutas-via-ferrata/via-sergi-ferrata-k2-castillonroy-huesca-by-rocjumper-30846401

==============
==============
Una curta barra de ferro ens ajudarà a passar un parell de metres més penjats.
==============
==============
Pas tècnic on s'ha de canviar de paret mitjançant un curt pèndol.
Al fons veiem el cim del Montpedró.
Pont tibetà de 18 metres del tram ferrat de les Roies de Pinyana. Si no volem fer el tram de l'Avenc, no és necessari creuar-lo.
Embassament de Santa Anna des de la part alta del crestall.
==============
Baixem un tram equipat per anar a trobar el camí de tornada.
Vista des del camí del tram final de la via amb el pèndol.
Zona de pícnic de la font de Santa Anna.