BARRANC DE SARAH-LA PERTUSA-ÀGER.

El barranc de Sarah, esta situat molt a prop de l'embassament de Canyelles. Per arribar amb cotxe, farem servir la mateixa aproximació que la de les vies ferrades de la zona de la Pertusa-Corça-Ager. Un enllaç ideal i lògic, es fer primer la via ferrada Olmo-Urquiza en el barranc de la Pardina i en finalitzar la via, continuar torrent amunt fins anar a trobar el barranc, una vegada finalitzat retornarem al mateix camí d'aproximació a la via ferrada.


Vista del barranc de Sarah, des del camí d'aproximació a la via ferrada Olmo-Urquiza.

El barranc de Sarah va estar equipat a l'any 1998, pels companys Olmo i Urquiza, els mateixos creadors de la via ferrada que farem servir per arribar al barranc, normalment resta sec, i durant l'estiu es molt calorós. Per fer el descens ens caldran un parell de cordes de 30 metres. El rapel més llarg es d'un 27 metres.



http://www.barranquismo.net/paginas/barrancos/barranco_de_sara.htm

Una vegada finalitzada la via ferrada Olmo-Urquiza, continuarem pel barranc de la Pardina en sentit ascendent, tot seguint algunes marques blanques amb un punt vermell.

Ja sortint del torrent, entrem en una zona de grans blocs anomenada, Els Amorriadors.

Deixem enrere el torrent per sortir a uns camps de cultiu, molt a prop d'una pista amb bones vistes del Montsec.

Passem a tocar una casa abandonada, per sobre veiem les ruïnes del castell de Sant Llorenç, a partir d'aquí tindrem que anar a buscar el segon barranc que davalla en direcció al embassament de Canyelles.

Després de baixar uns dos cents metres per dins del torrent, arribem a l'inici de la part equipada del barranc. Des de la sortida de la ferrada fins aquí, i haurem invertit una hora de camí.

El primer ràpel de 23 metres té una entrada delicada, tot i aixi a dia d'avui esta en perfectes condicions i molt ben assegurat.

Vista des de sota del ràpel de 23 metres.

El segon ràpel es quasi seguit del primer, essen el més llarg del descens amb 27 metres d'altura.

Detall del ràpel més llarg.

A continuació un parell de salts, de 9 i 13 metres.



Tot seguit trobem el ràpel més espectacular del recorregut, un volat de 19 metres.



Un altre ràpel, ja no tant vertical de 17 metres.



Últims ràpels, de 11 i 17 metres.


I en acaba el descens, unes bones vistes del Montsec d'Estall, amb unes agulles que ens recorden a les que varem veure al barranc del Mascun (Rodellar).