Descripció de la ruta; recorregut exigent que assoleix el Capbrot de Rubió (Baix Llobregat), el punt més alt de la serra de can Rubió. Amb un total d'uns 35 quilòmetres, i quasi mil metres de desnivell, passarem pels pobles d'Esparreguera, Collbató i la colònia Sedó. La part més complicada del traçat la trobarem a l'hora de pujar diversos trams molt drets i de terreny inestable, el descens d'aquests punts també serà força tècnic. Quan tinguem temps de mirar el paisatge, ens trobarem amb unes magnífiques vistes de la muntanya de Montserrat. Altres punts interessants de la sortida són; l'ermita de Santa Maria del Puig amb bones vistes sobre la colònia Sedó, l'Espai Natura Els Blaus, i els forns de calç de can Rogent a tocar Collbató.
Punt de sortida; la ruta és circular i es pot realitzar des d'Esparreguera, Collbató o la colònia Sedó. En el nostre cas vàrem optar per sortir des de la colònia Sedó, i així fer de sortida els trams amb més desnivell.
Església de Santa Victorina, a la Colònia Sedó (Esparreguera).
L'església va ser edificada el 1892, quan dirigia el complex fabril l'Antoni Sedó. És un edifici d'una sola nau, d'estil historicista neomedieval.
L'església de Santa Maria del Puig o ermita del Puig, és una obra del municipi d'Esparreguera inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es tracta d'una construcció romànica sobre un petit altiplà elevat sobre la vall del riu Llobregat.
Santa Maria del Puig i Santa Eulàlia d'Esparreguera.
===============
===============
Capbrot de Rubió (Baix Llobregat), el punt més alt de la serra de can Rubió.
================
================
================
================
Forns de calç de can Rogent. Van ser construïts per Joan Rogent per a l'obtenció de calç viva a gran escala. Per fer-la s'utilitzava pedra calcària que era extreta dels tossals propers, en aquest cas de les pedreres de la serra del Rogent i del Castell. Aquests forns van estar en actiu fins als anys de 1950-1960.
================
================