BTT - ANGLÈS – AMER (Via verda del carrilet).

Descripció de la ruta; passejada amb bicicleta per un tram de la Via verda del carrilet, que ens portarà en un trajecte d'anada i tornada per la mateixa via, des del municipi d'Anglès fins al d'Amer, i entremig el de la Cellera de Ter. Recorregut d'uns 15 quilòmetres de llargada, sense desnivell destacable. Es tracta d'un recorregut de molt bon fer, ideal per persones que s'inicien en el món de les dues rodes. És aconsellable donar un tomb per Anglès i Amer, i fer parada en les dues estacions, on trobarem informació de la via verda, i un xic d'història sobre el ferrocarril que circulava per aquestes contrades.

Punt de sortida; des de la zona esportiva d'Anglès. El terme municipal d'Anglès està situat al vessant nord-est de la comarca de la Selva. La vila vella s'enlaira sobre un petit turó, situat al mig d'una plana fèrtil que hi ha al costat sud de la desembocadura de la riera d'Osor al riu Ter.

https://es.wikiloc.com/rutas-cicloturismo/via-verda-del-carrilet-angles-amer-35521254

==============
==============
Estació de la Cellera de Ter.
==============
==============
La plaça major d'Amer o plaça de la vila, coneguda popularment com la plaça Porxada, ocupa el centre de la població. Els edificis que es conserven a la plaça són d'origen medieval, reformats durant els segles XV, XVI i sobretot durant els segles XVIII i XX. Aquesta plaça és considerada la segona plaça porxada més gran de Catalunya. L'origen dels porxos de la plaça cal buscar-lo al segle XVI.
Amer.
Estació d'Amer.
Santa Maria d'Amer, o simplement el monestir d'Amer, fou una abadia benedictina a l'antic comtat de Girona. Es creu que el monestir va ser fundat entorn del 820 per l'abat Deodat.
==============
==============
==============
==============
==============
Estació d'Anglès.
==============