BTT-COGULLÓ DE CAL TORRE (882 metres).

Descripció de la ruta; itinerari que assoleix el cim del Cogulló de Cal Torre (882 metres), un cim inclòs en la llista dels 100 cims de la FEEC. La ruta ressegueix el sender de petit recorregut (PR-C76), en un total de 18 quilòmetres i 600 metres de desnivell. En el traçat hi trobarem pistes amples i senders, amb alguns pujadors drets, i alguns corriols on haurem de baixar de la bicicleta, sobretot en els primers trams de la baixada.

Punt de sortida; itinerari circular, que té el seu inici  al nucli de les Casetes de Rajadell.

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/pr-c-76-rajadell-cogullo-de-can-torre-2709900

Sant Marc Vell, és una església del municipi de Castellfollit del Boix (Bages). La capella es troba en l'actualitat en estat ruïnós. Apareix documentada a finals del segle XIII.
===============
===============
===============
El Cogulló de Cal Torre, és una muntanya de 882 metres que es troba entre els municipis de Castellfollit del Boix i de Rajadell, a la comarca del Bages. Des del cim s'aprecien unes vistes impressionants que permeten gaudir d'una panoràmica de la muntanya de Montserrat, la serra del Cadi o el Pedraforca, aquí hi trobareu una taula de direccions per ampliar la informació de cadascun dels punts que s'hi observen des d'aquesta talaia.
===============
===============
===============
La Valldòria, és un conjunt format per diferents construccions separades. La casa dels masovers és l'edifici més antic (segons les llindes, del segle XVII). Valldòria o antigament Vallòria, és dels pocs masos de Rajadell que conserva el mateix nom que tenia al segle XIII. La primera notícia documental data d'agost de 1282.
Sant Salvador de Valldòria. L'actual capella, correspon quasi íntegrament a la reconstrucció realitzada el 1992. Podria haver estat construïda a la segona meitat del segle XVII, d'acord amb la data gravada a la llinda del portal (1682). Tot i això, l'existència d'una església anterior annexa al mas està documentada des del segle XIII.