ESPERÓ DE FRA GARÍ-COLLBATÓ-MONTSERRAT.

Aquesta nova via oberta al Juliol del 2011 per Josep Moragas i Imma Ribas, resta situada al sector dels Graus, abans d'arribar a la placa del Jardinet; així tenim un recorregut llarg, que enllaça diverses plaques entre les quals es trenca la continuïtat de l'escalada, ja que entre mur i mur, tindrem que fer curtes aproximacions, tot grimpant o fins i tot caminant. Durant l'ascensió trobarem, una mica de tot, amb trams fàcils i d'altres més compromesos, amb roca bona i d'altre força descomposta. La via resta ben equipada, i per realitzar-la cal portar 6 cintes exprés. Via realitzada amb els companys; J.Frontera, J.Oliva i Xacó.

Més informació de la via a; http://sisbemessanapren.blogspot.com/2011/07/collbato-esperons-del-fra-gari.html





Seguirem el carrer de la Drecera, fins al final on es converteix en un camí, deixem a la dreta el corriol que mena a la zona d'escalada de la Codolosa i tot seguit també a la dreta la Drecera de Fra Garí, continuem pel camí de la Drecera dels Graus. En el mateix moment que aquest viarany creua un torrent sec, deixem el camí i continuem uns metres torrentera amunt fins arribar al peu del primer ressalt de la via.

El descens es pot fer per la Drecera dels Graus, aixi tornarem a passar a peu de via, o si volem caminar una mica més per camí ample, podem fer-ho pel Camí de les Bateries.