L'AMPOLLA – L'AMETLLA DE MAR (CAMÍ DE RONDA).

Descripció de la ruta; tot i que l'anunciat de la ruta i el trac diuen de l'Ampolla a l'Ametlla de Mar, nosaltres per falta de temps vàrem decidir escurçar el recorregut, i fer un circuit d'anada i tornada fins a passar les platges del Perelló a tocar la cala Moros, tot seguint el GR-92 etapa 29. En total vàrem fer uns 12 quilòmetres per terreny planer, alternant trams de penya-segats, amb platges i alguna zona boscosa. L'època triada va ser a principis de primavera, amb força gent caminant però amb unes platges solitàries de banyistes.
Aproximació amb cotxe; de Manresa fins a Martorell per la C-55, i des d'aquí fins a l'Ampolla per l'AP7. En total i tenim uns 175 quilometres, i a prop de dues hores de cotxe.

Una vegada situats al poble de l'Ampolla ens dirigirem al Port, i l'Avinguda Marítima Ramon Pous, on segons l'època de l'any no tindrem gaires problemes per trobar aparcament. Des del Port sortirem en direcció nord, fina la plaça de González Isla, girem a la dreta pel carrer Vista Alegre i arribem a la Platja de les Avellanes, voregem la cala, i en pocs metres arribem a la Platja dels Capellans. 

------------
Ara ens allunyem uns metres de la línia de mar.  Passem pel carrer dels Penya-segats, fins a trobar la Platja del Baconer. 
A partir d'aquesta platja es deixa enrere la zona urbanitzada,  continuem per camí ample i rocallós, fins arribar a la petita i bucòlica cala Maria.
Anem seguint el perfil marítim fins a la Punta de Pinyana, on hi ha l'Hotel Cap Roig. Tornem a entrar en zona urbanitzada fins a la Platja del Cap Roig, passant per la plaça del Mirador.
Passem cala Perales, on hi ha uns illots rocallosos molt fotogènics. Tot caminant plàcidament arribem a Cap Roig, i a la Punta de la Buena. A continuació en pocs metres estem a Cala la Buena.
Sortim d'aquesta petita platja, i trobem un espigó que entre un bon tros dins del mar, si som hàbils en saltar per sobre les pedres, podrem arribar fins al final, i obtenir unes bones imatges fotogràfiques.
Estem en el municipi del Perelló, tot i que el poble està força allunyat de la costa. 
Des de l'espigó, tenim a continuació un llarg tram de platges enllaçades. Primer trobem la Platja del Morro de Gos, amb un característic illot que dóna nom a la platja.
Seguim per la Platja de Santa Llúcia, i després els Bufadors.
-----------
-----------
Entrem a la Platja de l'Adolç del Me, per continuar fins al Llosar de Cavaller, un tram rocallós a tocar la mar.
------------
Durant uns metres ens apropem a línia ferroviària, fins arribar a la cala Garretes. Una zona de pins en el lloc anomenat Lo Llom dels Matxos, ens porta fins a la cala Moros. 
----------
Nosaltres aquí decidim donar la volta i fer el mateix camí de tornada, fent parada en la Platja de Cap Roig, per prendre un merescut vermut. Si disposem de més temps sempre podem allarga algun quilòmetre de més.