VIA FERRADA MAS DE PAU I (TEROL).

Descripció de la ruta; via ferrada situada als afores de la població de Fuentespalda, una vila i municipi de la comarca del Matarranya, a la província de Terol (Aragó). En un esperó rocós tenim un parrell de vies ferrades, la primera Mas de Pau I (K4+), i la Torreta dels Moros (K2). Les dues vies comparteixen els últims metres fins arribar a la torre. L'equipament de la via és de qualitat, en un recorregut curt d'uns 80 metres de desnivell.

Punt de sortida; sense entrar al poble de Fuentespalda, trobarem un desviament a l'esquerra que indica a la Coveta de l'Aigua. La pista pavimentada en els primers metres, es torna de terra fins arribar a la casa de Mas de Pau, passada aquesta trobem un petit aparcament i rètols que indicant la via. Des del cotxe, ja s'albira la torre de defensa on finalitza la ferrada. Haurem de seguir un sender a l'esquerra, durant una mica més de deu minuts fins a trobar la ferrada.

https://es.wikiloc.com/rutas-via-ferrata/ferrata-castillo-del-moro-fuentespalda-k2-23163059

https://esgarrapacrestes.blogspot.com/2023/04/via-ferrada-torreta-dels-moros-terol.html

Les grapes d'aquesta ferrada estan molt espaiades i la paret és bastant desplomada, dificultant sobre tot el primer tram de quatre o cinc grapes. Passats aquests primers metres (K4+), la paret perd dificultat (K3), i un curt flanqueig ens porta a enllaçar amb els últims metres de la ferrada Torreta dels Moros (K2). El retorn el farem des de la torre per camí força trepitjat, però poc senyalitzat. Fins al cotxe tenim uns vint minuts de baixada.
==============
==============
==============
==============