BTT-TOSSAL DE LA BALTASANA (1.201 METRES).

Descripció de la ruta; ens aproparem a la comarca del Baix Camp, en concret a la vila de Prades, poble conegut com la Vila Vermella per la pedra sorrenca de color rogenc que caracteritza gran part dels seus edificis. El municipi estat situat al centre de les Muntanyes de Prades, un massís que forma part de la Serralada Prelitoral Catalana i on destaca el nostre objectiu, el Tossal de la Baltasana, de 1.201 metres, el punt més alt d'aquestes muntanyes. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC. Al cim s'hi accedeix pel sender de gran recorregut GR-171, que hi passa a tocar. Recorregut curt d'una mica més de quinze quilòmetres, i un desnivell assequible al voltant dels quatre-cents metres. Durant la sortida trobarem altres punts d'interès, com la Cova d'en Pere, i la Roca del Gríngol, on es pot arribar fent un curt tram a peu. Pels voltants del Tossal de la Baltasana podrem veure l'única colònia de roure reboll (Quercus pyrenaica) de tot Catalunya. El track que vàrem fer servir de tornada passa per l'ermita de la Mare de Déu de l'Abellera, nosaltres no hem fet servir aquesta opció, ja que el dia abans hi havíem estat en una sortida a peu des del poble. Al final del recorregut, és del tot recomanable fer un tomb pel poble, on podrem veure diversos punts d'interès.

Punt de sortida; Vila de Prades (Baix Camp).

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/de-prades-al-tossal-de-la-baltasana-la-cova-den-pere-i-lermita-de-labellera-6701371

Primera vista del Tossal de la Baltasana.
===============
===============
===============
Coll del Bosc.
Vistes del cim des del coll del Bosc.
===============
===============
Tossal de la Baltasana.
===============
Vistes de Prades des del cim.
La Cova d'en Pere té dues cavitats, una gran i una molt més petita. També anomenada com a Cova del Pere, Coves d'en Pere Roig o Cova del Perotis. Els seus noms provenen d'en Pere Balcells i Masgoret, nascut a Prades el 31 de març de 1855, guerriller durant la tercera guerra carlina, més conegut com el nen de Prades. El seu pare treballava de pastor a una de les cases més riques del poble, Cal Perotis, propietat d'en Pere Roig.
===============
===============
===============
Roca del Gríngol.
===============

https://prades.cat/es/turismo/lugares-de-interes/