PARET DELS TRONS “VIA STANDARD” (140M, V)

Després de l'habitual esmorzar matiner al Bar Anna del Bruc, els companys han decidit anar a la Paret dels Trons. Tinc que confessar que tot i estar habituat a llegir mapes de la muntanya montserratina, no sabia on era dita paret. Una cop situat a la zona, me'n ha dono que hi he passat moltes vegades per sota, pro sense posar gaire atenció amb el que tenia per sobre.
Per arribar aquesta paret, ens caldrà anar fins la Vinya Nova a la cara sud de Montserrat. Des de l'esplanada Nubiola de la Vinya Nova seguir la pista fins el corral nou, deixant a la dreta els senyals blancs del Camí del Pont i agafar un caminet estret cap amunt, marcat amb moltes fites i alguna vella senyal vermella, fins un replà amb un pi, per sota mateix de l'agulla del Truc, tot seguit el camí flanqueja cap la dreta fins la paret, on hi trobem tres vies; Llamps i Trons, Standard i Kakadú, equipades amb parabolts i amb unes llargades que oscil·lant entre els 130 i els 150 metres, amb una graduació màxima de V+, en la primera i de V en les altres dues. Aquesta zona fou equipada a l'any 2002, per l'incansable J. Escofet i d'altres companys. Alguna guia diu que són recomanables per dur-hi gent a iniciar-se en vies de varis llargs, tot i que en altres llocs informatius desestimen aquesta recomanació, aconsellant que hi ha llocs més fàcils per adquirir experiència.
Nosaltres ens varem decidir per la via Standard, més tard una altre cordada iniciava la Kakadu. La Standard, és una via de quatre llargs, amb unes vistes impressionants sobre el torrent del Pont. Per davant nostre i a l'altre banda del torrent podíem contemplar una cordada a l'Aresta Ribes del Pollegó de la Vinya Nova, en conjunt, un gran espectacle. Per a mi aquesta via té la dificultat ideal per pogué gaudir-la, sense arribar al patiment compulsiu, això si, sempre amb la ajuda de companys experimentats i anant de segon per tindre temps d'observar i aprendre i si escau, mandrejar una mica.


En Toni iniciant la via, des d'on es pot observar quasi tota la paret

Des de la segona reunió, observant com en Joan assegurava al Josep

La nostre corda, i els companys que estaven fent la via Kakadu

Espectacular vista sobre el torrent del Pont, des de la tercera reunió

El Toni, en un dels passos més compromesos de la via

En Joan encerclat, per un batibull de cordes

Detall de la via Standard


Nosaltres a la via Standard, en paral·lel una altre cordada a la via Kakadu i per davant una bona vista de l'Aresta Ribes, al Pollegó de la Vinya Nova



Una cordada finalitzant la via i l'altre iniciant el primer ràpel



Últim ràpel de la via