BTT - LA VALL DE BIANYA.

Descripció de la ruta; no fa gaire temps es va estrenar el nou itinerari de la via verda de la Vall de Bianya (Ruta 6 Vall dels Sentits). A través d'aquesta via verda podrem anar, pedalant o a peu, des de Llocalou fins a l'Hostalnou de Bianya, passant entre camps de conreu i pastures. Un recorregut ideal per fer amb nens o persones que s'estiguin iniciant en el món de la bicicleta. Poc quilometratge, sense desnivell, pista ampla, i amb un bon paviment, són els motius ideals per començar a pedalar. Com a punts d'interès trobarem de sortida l'església Nova de Sant Joan les Fonts i el pont medieval, a continuació la Capella de Nostra Senyora de l'Esperança, i a mig recorregut l'església Santa Margarida de Bianya.
Punt de sortida; des de municipi de Sant Joan les Fonts (a tocar el Pont Medieval) a la comarca de la Garrotxa, el segon municipi més habitat de la comarca després d'Olot. El municipi és a la vall del Fluvià, que inclou el sector final de la vall de Bianya.
L'Església Nova de Sant Joan les Fonts i el pont medieval, construït amb pedra volcànica, travessa el riu Fluvià i uneix el nucli de la vila amb l'actual església i amb el barri de Castanyer.
La Vall de Bianya és un municipi de la Garrotxa, a les Comarques Gironines. El formen un total d'onze nuclis de població escampats entre la vall de Bianya i la del Bac, essent el cap de municipi l'Hostalnou de Bianya. Forma part del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i del Consorci de l'Alta Garrotxa.
==============
La Capella de Nostra Senyora de l'Esperança és una obra del poble de la Canya protegida com a bé cultural d'interès local. Amb poques dades que facin referència a la capella, trobem que l'any 1772 el Pare Camós explicava que en aquest lloc hi fou trobada la imatge.
Interior de la capella de Nostra Senyora de l'Esperança.
==============
==============
==============
==============
==============
L'Hostalnou de Bianya (també anomenat Urbanització de l'Hostalnou) és una entitat de població i cap del terme del municipi de la Vall de Bianya. 
Santa Margarida de Bianya és una església situada al nucli homònim, al peu de la serra de Sant Miquel del Mont. L'església ja existia en el segle IX i fou donada l'any 858 pel compte Guifré el Pilós al monestir de Santa Maria de Ridaura. És un edifici d'una sola planta que respon a les característiques del romànic del segle XII, amb l'excepció d'una absidiola del segle X, al nord.
==============
==============
==============