ERMITA DE L'ABELLERA (PRADES).

Descripció de la ruta; passejada des de la vila de Prades (Baix Camp), que després d'uns 6 quilòmetres, i un centenar de metres de desnivell ens acostarà a un seguit de llocs molt interessants, on el punt principal serà la visita a l'ermita de l'Abellera. De sortida passarem per les ermites de Sant Antoni i Sant Roc, i poc després per la Roca Foradada, i el llac de Prades, tot per acabar de fer una circular curta però distreta. Si al final ens quedem amb més ganes de caminar, tenim l'opció quasi obligada de donar un tomb pels carrers de Prades.

Punt de sortida; des del mateix poble de Prades, un municipi de la comarca del Baix Camp (Tarragona). Se'l coneix també com la Vila Vermella, per la pedra arenisca de color vermellós que caracteritza part dels seus edificis.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/varias-ermitas-y-roca-foradada-101578599

Ermita de sant Antoni. Es creu que el seu origen data del 13 de juny de 1681, dia de Sant Antoni de Pàdua, ja que en aquesta data el municipi va evitar una plaga de llagostes. L'ermita va ser beneïda en el 15è aniversari de la seva construcció, sota la regència del rector Jaume Gasol. L'ermita actual que presenta un petit altar amb la imatge de Sant Antoni de Pàdua, data de 1958-1959.
Ermita de Sant Roc.
===============
===============
L'ermita de l'Abellera o de la Mare de Déu de l'Abellera, com també se la coneix s'alça en una cinglera a 1.020 metres d'altitud, aprofitant una balma on abans hi havien viscut eremites. Segons la tradició, un pastor va trobar la imatge de la Verge entre les branques d'una alzina voltada de ruscos quan anava a buscar mel. Sembla, però que l'ermita no es va construir fins al 1570, i beneïda pel rector de Prades el 1574. El 1578 s'hi afegí el campanar, i a finals del segle XVII o a començaments del XVIII s'hi van fer importants obres de reforma. El 1936 es va destruir la imatge de la Mare de Déu, obra d'alabastre policromat d'estil gòtic tardà popular. La imatge es va reproduir a partir de fotografies l'any 1940, amb marbre de Sarral. El recinte de l'ermita està tancat per un portal de ferro, per poder-la visità hi ha uns horaris establerts.
===============
Roca Foradada.
===============
===============
===============
Llac de Prades.
===============
===============
===============