COGULLÓ DE TURP (1.621 metres).

Descripció de la ruta; ascensió fàcil i curta, del llistat dels "100 cims essencials" de la FEEC. El Cogulló de Turp, és una muntanya de 1.620 metres dins del municipi d'Odèn, però més proper a Cambrils i Llinars, dues de les nou entitats de població que formen aquest municipi. El recorregut és d'uns 8 quilòmetres si sortim des de la carretera, amb un desnivell costerut d'uns 400 metres.

Punt de sortida; passats els nuclis de població de Cambrils i Llinars per la carretera L-401, arribarem a coll de Boix on podrem deixar el cotxe vora la carretera, o pujar un quilòmetre per una pista ampla i aparcar en les proximitats de la masia de cal Jepet.

El Cogulló de Turp, és una muntanya poc coneguda, però la seva silueta crida l'atenció des de Solsona, per les seves parets força verticals que es desplomen cap al sud.
Per sota veiem Llinars i Cambrils.
També veiem Montserrat.
Passat el mas de Cal Jepet, passarem pel Tilló un mas mig enrunat amb una font propera.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/cogullo-de-turb-100cim-109956760

================
================
A partir d'aquí, els conreus donen pas al bosc de pi roig fins arribar al coll de la Travessa. Tot seguit la pista és més grollera i dreta, fins al coll de la Coma de Turp. Des del coll surt un corriol, que s'enfila dret els últims 150 metres de desnivell que falten per fer el cim.

Vista de la zona del Coscoller.
================
Vista a la serra del Cadí.
Un tram curt de tartera.
Vista a la serra d'Aubenc, el Coscollet, Sant Honorat i el pantà d'Oliana.
Sant Honorat.
================
El cim del Cogulló de Turp és una magnífica talaia amb bona panoràmica sobre el Pre-Pirineu, la serra de Boumort, el massís del Port del Comte, el Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat, entre d'altres.
Veiem Coll de Nargó, Organyà, el Tossal de Balinyó, la Roca de Perles i la Roca dels Collars.