LA BITLLA PER LA "ARESTA BRUCS" (60 M, IV+)

Vaig fer aquesta típica agulla Montserratina el febrer del 2007, amb els amics Fredi Soler i Joan Frontera.

Per arribar fins a l'agulla de la Bitlla, deixarem el cotxe a can Maçana; des d'aquí ens arribarem fins el Refugi Vicenç Barbe. Tenim que prendre, el camí que mena a l'avenc dels Pouetons; abans d'arribar-hi, deixarem el camí per continuar per un altre viarany menys clar, que en direcció nord ens acostara al peu de la via.
La Bitlla, impressiona quant la veus de lluny, amb el seu perfil bastant vertical; la mires i et fa dubta si realment, és una escalada no gaire difícil. L'Aresta Brucs és una escalada de IV+, pels escaladors experts serà una ascensió fàcil, sense gaires problemes; per un Esgarrapacrestes serà una fita prou important. Nosaltres tindrem la sort d'anar ben acompanyats, així en Joan anara obrint la via, ens donara les explicacions adequades i si fa falta ens tibara un xic, perquè el nostre patiment no passi a ser desesperació. Si es volen emocions més fortes, aquesta mateixa agulla comte amb vies de més graduació, òbviament nosaltres les ignorarem.
Farem l'escalada amb dues tirades, a mitja via trobem la reunió en una alzina, on ens retrobem els tres escaladors. Un cop aquí amb sento petit; la sensació del vuit, la immensitat del panorama i esta flanquejat per dos companys que s'apropen als setanta anys, amb provoca aquest confortable efecte. Fem la segona tirada, una mica més compromesa; mentre vaig pujant i amb la seguretat de que en Joan amb té ben fermat, de tant en tant, amb dedico a contemplar el paisatge; així a la dreta veig una cordada a l'agulla del Setrill, a l'esquerra observo amb sorpresa una cabra salvatge, que sense ella saber-ho, esta fent més grau que jo i sense assegurar, tot un miracle de la natura. Amb la boca resseca pels nervis passats, fem el cim, ens donem l'enhorabona i admirem la zona d'Agulles, des d'una perspectiva poc habitual per nosaltres. Ja descansats preparem el ràpel de 60 metres, que en un vist i no vist, ens reportara a l'inici de la via.



Detall de la via "Aresta Brucs" de IV+, a l'agulla de la Bitlla



Preparatius



En Joan obrint la via



Fredi iniciant l'escalada



Prespectiva del segon llarg



Arribant al cim



Fredi en el ràpel


A punt d'iniciar el ràpel


El cim amb la Bola de la Partio de fons


Video fet des de la reunio