ELS CLOTERONS (2.179 METRES).

Descripció de la ruta; no gaires quilòmetres, una mica més de 8, dels quals els primers quatre i mig son de pujada, amb un desnivell moderat d'uns 500 metres, ens portaran fins els Cloterons una muntanya de 2.179 metres que es troba entre els municipis de Josa i Tuixén, a la comarca de l'Alt Urgell i de Gósol, a la comarca catalana del Berguedà, punt més alt dels Cingles de les Costasses.
Un cim poc freqüentat, eclipsat per les muntanyes que l'envoltant (Pedraforca, serra del Cadí).

Punt de sortida; després de passar els pobles de Saldes i Gósol arribarem al coll de Josa, situat entre els quilòmetres 11 i 12 de la carretera de Gósol a Josa de Cadí. Al coll trobem un plafó explicatiu, i un espai amb taules, amb un aparcament força reduït.

https://es.wikiloc.com/rutas-raquetas/coll-de-josa-font-ginebreda-collada-ginebreda-o-millet-font-del-tudo-collada-de-les-tores-prat-rodo-46176923

================
================
Vistes al Pedraforca.
================
================
================
================
Gósol.
================
Coll de les Tores, a la tornada dels Cloterons pugem al Costafreda una muntanya de 2.048 metres que es troba al municipi de Gósol, a la comarca del Berguedà.
El Comabona, des dels Cloterons.
El poblet de Josa, des de la Roca del Millet, una muntanya de 1.901 metres que es troba al municipi de Josa i Tuixén, a la comarca de l'Alt Urgell.
Els Cloterons és una muntanya de 2.179 metres.
L'Església de Santa Maria de Gósol, és l'actual església parroquial, situada a l'entrada al poble, va ser construida l'any 1892, quan la gent va abandonar el poble vell a dalt del castell.