BLANES - SANTA CRISTINA (CAMÍ DE RONDA).

Descripció de la ruta; excursió que segueix un petit tram de la xarxa de camins de ronda que tenim a Catalunya. En aquesta sortida caminarem des de Blanes fins a Santa Cristina, fent un total d'uns 8 quilòmetres, amb un desnivell d'uns 300 metres. Recorregut tranquil que ens portarà per diversos punts a tocar el mar (platja de Santa Cristina, Racó de Garbí, Punta des Canó, platja de Treumal, cala S'Agulla i cala de Sant Francesc). Una mica abans d'arribar a la platja de Santa Cristina, trobarem la bonica ermita de Santa Cristina. Si disposem de temps, és del tot recomanable la visita al Jardí Botànic Marimurtra (Blanes).
Punt de sortida; podrem aparcar el cotxe a tocar l'Hospital Comarcal de la Selva, també conegut com l'Hospital de Blanes pel fet que es troba al terme municipal de Blanes (i a prop del de Lloret de Mar).

https://marimurtra.cat/

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/cami-de-ronda-blanes-santa-cristina-37184962

A tan sols 2 km del centre de Blanes, trobem la petita i acollidora cala Sant Francesc, també coneguda amb el nom de cala Bona. Situada en una zona residencial, destaca per les seves aigües cristal·lines i pel seu espectacular entorn natural, ple de pins.
===============
===============
===============
===============
===============
===============
===============
===============
===============
===============
Cala S'Agulla, es troba en un entorn protegit com a Platja Natural. El color de la sorra és blanca, i la seva composició és principalment de còdols.
===============
===============
===============
La platja de Treumal és una platja de sorra fina, d'uns 400 metres de llargada, situada en el límit entre els termes municipals de Lloret de Mar i Blanes. Aquesta platja és una prolongació de la platja de Santa Cristina, i està envoltada per un frondós bosc de pi. Les dues platges estan separades per unes roques anomenades la Punta des Canó.
La platja de Santa Cristina d'uns 450 metres de llargada, està delimitada per la Punta de Llevant i per les Roques des Canó. Les Roques des Canó formen un petit golf que serveix de refugi quan bufa el garbí o llebeig. Aquest espai és conegut amb el nom de Racó de Garbí.
===============
L'ermita de Santa Cristina està situada a 3,5 km del centre de Lloret. La primera notícia que es té d'ella data de 1376, però el temple actual és de finals del segle XVIII. És d'estil neoclàssic i té un riquíssim altar major de marbre fet a Itàlia, i una interessant col·lecció d'exvots i de vaixells en miniatura. En la plaça sota el pi centenari, se celebra durant la Festa Major (dia de Santa Cristina, 24 de juliol), l'esmorzar de germanor de tots els pescadors.
===============
===============
===============