LES ESPOSES (ESCALADA ESPORTIVA-SANT JULIÀ DE CERDANYOLA).



Per arribar aquesta petita zona d'escola d'escalada, tindrem que fer cap al poble de Guardiola de Berguedà, on prendrem la sortida direcció a la Pobla de Lillet i en la rotonda ja enfilarem cap a Sant Julià de Cerdanyola (BV-4021). La carretera es força estreta, amb algunes corbes molt pronunciades, després d'uns tres quilometres passarem pel costat de l'ermita de les Esposes, la qual dona nom a la zona. A pocs metres d'haver passat l'ermita hi han un parell de llocs per deixar el cotxe, les vies estan situades sota el cim del Forcat i per sobre la carretera.


Ressenyes de;
http://toporoc.blogspot.com.es/2013/01/les-esposes-st-julia.html

L'altre costat de la carretera, surt un sender, senyalitzat amb un rètol que en cinc minuts ens apropara a tocar les primeres vies. És un lloc d'accés còmode, en un principi es varen equipar 13 vies, però a dia d'avui son 24 vies de grau baix i mitjà, adequades per a la iniciació. Són ideals per les èpoques fredes, ja que el sol hi toca pràcticament tot el dia. Les primeres vies són les més fàcils, i estan molt ben assegurades amb parabolts.


Ressenyes de;
http://toporoc.blogspot.com.es/2013/01/les-esposes-st-julia.html
 


La zona va esser equipada entre els mesos de juny i octubre del 2002, per; Venanci Soldevila, Joan Conill, Jordi Francès, Jordi Capdevila i la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola.
 


Ermita de les Esposes.



L'ermita de les Esposes esta al costat mateix de la carretera i aprofita al màxim el terreny, ja que la part de l'absis és a tocar el marge del precipici. Per la part davantera, hi ha una bonica plaça amb arbres. L'obra de Santa Maria de les Esposes, correspon a l'any 1858 com ens recorda la inscripció de la part superior de la porta. Es pot incloure dins el corrent neoclàssic tardà i rural. És un important centre de devoció per Guardiola, i tot el terme municipal. A un parell de quilometres de l'ermita hi ha el poblet de Sant Julià de Cerdanyola, situat en un lloc tranquil, envoltat de muntanyes i boscos, esta situat a 980 metres d'altitud i comte amb uns 260 habitants.
 


Vista de la zona des de la carretera.
 

_________
 

_________
 

_________


_________
 

_________


 
L'Alzina (IV+).



_________
 

 
Yo vivo en la carretera (IV+).