TURÓ DE MONTGAT (100 CIMS).

Descripció de la ruta; curta passejada d'una mica més de set quilòmetres, on pujarem al Turó de Montgat (40 metres d'altitud), catalogat dins de la Llista dels 100 Cims de la FEEC, com el cim més baix del llistat. Per tal d'allargar una mica el recorregut, i fer-lo més interessant farem un recorregut circular fins al Turó de les Bateries, i així pujar el desnivell total fins als 160 metres. Al llarg de l'excursió passarem vora mar per diverses platges, una torre de defensa, l'església parroquial de Sant Joan Baptista, i el Parc de les Bateries, que destaca per les seves magnífiques vistes panoràmiques sobre la costa, tant del Barcelonès com del Maresme.

Punt de sortida; des de l'estació de Renfe de Montgat. També es pot iniciar el recorregut des de la mateixa platja, on tindrem lloc per aparcar el cotxe.

El Turó de Montgat és un penya-segat de 40 metres d'altitud i a pocs metres del mar, situat en el municipi de Montgat (Maresme). Geogràficament, marca el límit entre les comarques del Maresme i el Barcelonès. En el segle XIX era un turó ben diferent, ja que era més alt i el penya-segat tocava la mar. Va estar molt transformat amb la construcció del túnel del ferrocarril, i el pas de la carretera N-II. El túnel del ferrocarril, va representar la construcció del primer túnel ferroviari de la península Ibèrica, per a la inauguració de la línia de ferrocarril Barcelona-Mataró en l'any 1848. Això va comportar la destrucció d'elements antics, situats en el nivell del túnel. Durant les obres, es va extreure pedra de la part superior de la muntanya per a estendre sota el carril del tren, reduint la seva altura. S'han trobat restes del neolític, un assentament ibèric al cim, i una vil·la romana al peu del turó. Al segle XIX s'hi construí una torre de telegrafia òptica, que va ser enderrocada el 1887.
Una altra història interessant d'aquest petit turó, és el monòlit commemoratiu que recorda la creació del que és avui el Centre Excursionista de Catalunya. El 26 de novembre de l'any 1876, després d'una excursió per la zona, sis catalans van decidir fundar una entitat que fes sortides amb el fi d'investigar els conceptes científics, literaris i artístics del nostre territori. Durant el viatge de tornada en tren, els components de la sortida van pagar la primera quota del que seria "L'Associació Catalanista d'Excursions Científiques", que més tard passaria a ser l'actual CEC.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/montgat-turo-de-montgat-100-cims-de-la-feec-122298592

===============
===============
===============
===============
La platja dels Roques és una petita platja que disposa de passeig marítim, i està situada en una zona urbana.
===============
===============
La Torre de Cal Alsina, és una de les torres de defensa que va manar construir el rei Carles I en la zona del Maresme i Barcelones, les quals es comunicaven entre elles visualment amb senyals de fum. Aquest edifici, estava a tocar el mas de Cal Alsina que fou enderrocat.
Al carrer l'Església a l'antic barri de Montsolís, trobem l'església parroquial de Sant Joan Baptista. Al voltant de l'església s'hi troba el barri de pescadors de Montgat, on encara es conserven alguns dels antics habitatges de pescadors. La construcció de l'església s'inicià l'any 1816, si bé l'advocació al sant data dels voltants del segle XV.
===============
===============
El Turó de les Bateries, és una muntanya de 116 metres dins del Parc de les Bateries, un espai verd situat a la part nord del municipi, a tocar al barri de Can Ciurana. En aquest lloc, podem trobar restes dels canons d'unes antigues bateries militars i alguns búnquers, construïts l'any 1898 per a la Guerra de Cuba, però que no es van posar en funcionament fins al 1937 durant la Guerra Civil.
===============