VIA PETIT FOUR-LA PASTERETA-MONTSERRAT SUD. (70 metres, 6a, A0)

Via oberta per baix i en solitari, per en Joan Asín, el 26 de juliol del 2011.

http://joanasin.blogspot.com/2011/11/montserrat-serrat-de-la-pastereta-via.html
L'aproximació es fa des de l'aparcament del Clot de la Mònica. De sortida passarem pel mig d'uns camps d'oliveres, fins un altre aparcament on solament i arriben els 4x4. Creuarem un parell de vegades el torrent, deixant a l'esquerra el Serrat d'en Muntaner i la visible agulla del Frare de Baix. Ben aviat el camí ens situara sota del Serrat de la Pastereta, tenim que deixar el camí principal i buscar un estret viarany, que ens portara al costat dret de la Pastereta, on hi trobarem la via "Petit Four", i d'altres vies com Dels Amics, Aresta Est o la Pacho-Hidalgo.

Varem realitzar la via el decembre del 2011, amb els companys J.Frontera, J.Oliva i Martín.

El primer llarg és mantingut amb una dificultat de IV,IV+ per placa i bona roca. La sabina de l'esquerra, ens ajudara a superar un pas un xic incomode.



En el segon llarg trobem un primer tram de placa vertical un pel desplomada i amb bones preses, cal anar a l'esquerra dels parabolts. El tram vertical (V+, 6a), és pot fer amb A0.



Superat els 5 primers parabolts la placa va perden verticalitat i dificultat, només trobarem dos parabolts més. Quan s'acaben les expansions hi ha un tram on cal vigilar la roca, no és dolenta però cal vigilar, fins que estigui més sanejada.


El descens el fem amb un ràpel de 60 metres, també és pot fer amb dos de 30 metres.