CAN JORBA (Central)

Avui és un diumenge qualsevol, i els companys han decidit fer una via de varis llargs. El lloc escollit ha estat la zona propera al mas de can Jorba, per fer una de les vies més conegudes, la "Sol Solet". Després de fer l'aproximació a la via, per sort no gaire llarga (inici del Joc de l'Oca), ens hem trobat que per pujar es tenia que demanar tanda, aleshores hem decidit triar una altre opció i deixa aquesta via per més endavant, tenint en compte que si la volem fer, tindrem que matinar una mica més.
Per no tenir que caminar gaire més, hem decidit fer parada a la zona d'escalada esportiva de can Jorba, a la part anomenada Central, on i troben diferents itineraris de variada dificultat. Hem provat tres vies, que estant al voltant dels 25 metres. Una sense nom (cosa estranya en aquesta zona) de dificultat 6a+, una altre anomenada "La Fàcil", mentiraaaaaaaaaa, de 6a, i l'última la "Xapes negres" de V+.
De primer hem estat sols, pro veient el desgast dels peus de les vies, ja s'intueix que el lloc és força freqüentat; pensat i endevinat, a mida que va passant el mati la zona és converteix en un rambla d'escaladors, la majoria dels quals han estat de marxa nocturna, llavors amb la son i alguna que altre cigarreta explosiva, els veus trampejar amb sobrada solvència tots els graus que van del 6a en amunt. Ironies a part, direm que el que en sap en sap i, el que no per assegurador, i ho dic amb tota la convicció del mon, ja que després de provar un parell de caladas, ofertes pels membres d'una via veïna, el meu cervell segueix estancat en el IV+, això si observant d'aprop i amb molt de respecte el V-; pensant-ho una mica, encara no se quina diferencia mil·limètrica hi ha entre el IV+ i el V-.


La zona vista des de can Jorba

Detall de les tres vies

Iniciant la primera via, que segons el llibre de Montserrat Sud no té nom

El Toni , barallant-se amb el 6a+

Punt més alt de la via

En Joan provant la via, al costat un altre company a la "Xapes negres"

Inici de la via "Xapes negres"

Si algun cop decideixes fer escalada, aquest és un exemple de com no fer-ho