FALGARS I EL ROC DE LA LLUNA AMB BTT

Aquesta excursió amb BTT al Santuari de Falgars li fet en dues ocasions, de la primera fa ja tant de temps que quasi no me en recordo; mirant fotografies, puc saber que en aquest mes de novembre ja farà dotze anys. El que si recordo amb molt de grat, són las persones amb les que vaig pedalar en aquesta ocasió; i es que a partir d'aquesta sortida, amb els amics Miquel Mas, Joan Cases i Faustí Pons vaig tindre la sort de pogué compartir amb ells molts i molts quilometres de senders, camins, pistes i carreteres, que a base d'anys es convertirien en bons moments, infinitat d'anècdotes i sobre tot una bona amistat.
Parlant del recorregut direm que no es gaire complicat , farem uns 28 quilometres per superar un desnivell d'uns 750 metres, per pistes relativament bones. Sortint de la Pobla de Lillet ens dirigirem al Santuari de Falgars, situat a la serralada del Catllaràs, a 1288 m d'altitud. Fou construït l'any 1646, sobre les restes d'una antiga església romànica. La imatge de la Mare de Déu de Falgars, és esculpida en alabastre i se li atribueix una antiguitat de principis del gòtic. Disposa d'una àrea d'esbarjo, amb fonts, taules i focs. També hi ha una hostatgeria, que resta tancada durant l'hivern.
El punt culminant del recorregut és el Roc de la Lluna, conegut com el Mirador del Catllaràs. Ja de baixada passarem pel Xalet del Catllaràs, una obra de Gaudí. Aquesta original construcció, va passar un llarg període que s'ignorava tot sobre la identitat del seu autor. Encara avui, seguim sense cap document conegut que demostri l'autoria del genial arquitecte. A partir d'aquí, unes llargues baixades per pistes pedregoses ens retornaran al punt de sortida.


Santuari de Falgars

Vistes del Pedraforca i la Serra del Cadí, des del Santuari de Falgars

Parada, durant la pujada a la serra del Catllaràs.
A la imatge veiem a; Miquel Mas, Joan Casas i Faustí Pons

Mirador del Roc de la Lluna, conegut com el Mirador del Catllaràs

Panoràmica de la Pobla de Lillet, des del Mirador del Catllaràs.

El Xalet del Catllaràs, una obra de Gaudí

Imatge del Xalet del Catllaràs, entre els anys 1904-07