VIA FERRADA CLOTS DE L’ASPRA (1 d’agost del 2007)

Tenim que arribar a la sortida d'Encamp, on girem a la dreta per la carretera que indica els Cortals. Un traçat molt sinuos, ens acosta a l'estació intermitja del Funicamp. En una corba molt tancada; al costat d'una de les ultimes bordes, podrem deixar el cotxe. El camí que va a buscar l'inici de la ferrada puja a la dreta de la carretera, per davant mateix de l'estació.
Aquesta via també es coneguda com la ferrada dels Cortals d'Encamp; com la majoria de ferrades andorranes esta molt ben feta, des de meu punt de vista esta sobre equipada, la qual cosa li resta una mica d'emoció, pro en canvi ens trobem amb una via ideal per persones que s'inicien en aquest esport, sempre que vagin acompanyats d'alguna persona més experimentada; algunes guies la qualifiquen de dificultat molt fàcil, pro realment comparant amb altres ferrades pròximes, el grau és més aviat mitja.
El recorregut per fer en família o en grup, és entretingut i se'ns farà curt. L'inici de la via, és una tirada bastant vertical pro amb molts esglaons que ens faran anar segurs en tot moment. Al final d'aquest tram ens trobem amb un flanqueig terròs, que ens apropa a un lloc on la ferrada es bifurca. Si continuem pujant trobem un curt desplom i tot seguit el final de la via; si seguim pel flanqueig trobarem un pon tibetà d'uns vuit metres, un pas interessant i no gaire complicat. Desprès del pont passem una roca i baixem una mica, per tornar a puja fins sortir a un tram més vertical, que tindrem que baixa ajudats d'esglaons i cable. Per sota tenim un segon pas aeri, aquest cop un pont nepalí d'uns sis metres. Un cop passat el pont, es puja un xic i la via finalitza, solament ens caldrà anar a buscar un corriol molt evident, per enllaçar amb el camí de pujada.


Detall de la ferrada

Inici de la ferrada

Inici del pont tibetà

Pont tibetà

Pas aeri

Descens fins el pont nepalí

Pont nepalí