CRESTA DE PEGUERA


Aproximació amb cotxe: tenim que passar Berga, per prendre la carretera que mena a Sant Corneli, girar a l'esquerra fins una cruïlla on indica el poble de Peguera. Davant mateix del poble abandonat, tenim que deixar el cotxe, avui dia tots els camins d'aquesta zona estan en perfectes condicions.
Aproximació a peu: el poble esta sota unes cingleres, las tenim que volteja per l'esquerra, on trobem uns prats de pastures, davant nostre tenim la Cresta del Peguera. Per la dreta tenim que anar a buscar un dels punt més baixos de la cresta, fins un collet, on iniciarem el recorregut per l'esquerra.
Es tracta d'una cresta relativament fàcil, la primera part del recorregut es fa caminant amb alguna grimpadeta, pro sempre posant atenció al terreny, en algun tram bastant descompost. A mitja cresta caldrà assegurar-nos, farem grimpades més compromeses, pro sense superar el IV grau, algun ràpel i molt de sol. Al final trobarem el pas més difícil, curt pro de IV+, molt ben equipat, per acabar amb un ràpel més llarg, que ens apropa al peu de la cresta. Des d'aquí tornem al cotxe. Si per casualitat trobeu al pastor de les vaques, li doneu records; en Manuel és una persona amable, que segurament us explicara la historia del poble de Peguera, i us farà cinc cèntims de tot el que passa per aquestos verals...

Més informació a: http://www.feec.org/Publicacions/fitxes_vertex/fitxa.php/121/


Poble abandonat de Peguera

Vista general de la cresta

Inici del traçat. Vista oest

Primer tram de la Cresta de Peguera. Vista est

Cal superar petites agulles

Desgrimpant

Rapelant

Un dels punts més alts de la cresta

Part central de la cresta

Tertúlia al final de la cresta

El penúltim ràpel

La Sigrid esforçant-se de valent en el tram més difícil de la cresta (IV+)

Ràpel final

Tornant a Peguera

En Manuel un personatge simpatic