VIA FERRADA DEL ROC DE LA COMA D'ERTS. ANDORRA.

Podriem dividir aquesta ferrada en dos trams ben diferenciats. Una primera part quasi horitzontal, que va prenen alçada, fins arribar a una part final més exigent, amb dos esperons verticals i algun curt desplom.

Aquesta via ferrada, esta situada dins del Principat d'Andorra. Per arribar-hi tindrem que anar fins les Escaldes de'Engordany, i prendre la carretera CG-4 en direcció a la Massana, i tot seguit Erts. A l'entrada d'aquesta població trobarem una rotonda, on tindrem que girar i prendre la segona sortida en direcció a Xixerella. Sense sortir d'Erts, podrem aparcar el cotxe a tocar la rotonda.

Per trobar el rétol on ens indica la via, tindrem que situar-nos en la mateixa direcció que pren la carretera que va a Arinsal, a la dreta ens quedara un riu i la mateixa carretera, solament tindrem que caminar uns cinquanta metres, i trobarem l'inici del camí i el rétol explicatiu. Per arribar a la via tindrem que caminar 20 minuts. La ferrada es pot realitzar amb un temps aproximat de 1-1,30 hores. En fer la tornada, tindrem que caminar 30 minuts.

Aquesta via fou equipada a l'any 2008, per l'empresa Atac (Contacte: +376 736900).

La via s'inicia amb un tram vertical, molt ben equipat.

A partir d'aquest primer tram més dret, la via segueix molt horitzontal, per feixes rocoses.

Després d'aquests trams planers, arribarem a la part més exigent de la via. Un esperó rocós, amb algun curt desplom, ens porta fins un flanqueig aeri.

Sortint del flanqueig trobem un altre tram desplomat.

Des d'aquest punt, tindrem unes bones panoràmiques de la població d'Erts.

Detall de la segona part de la via.

Després del primer esperó en trobem un altre, també vertical amb algun pas on els esglaons restant un xic separats.

Al final d'aquesta segona part la via entra en un pineda, on seguirem trobant passos de flanqueig fins trobar el camí de baixada.